Deltasteur o.11 naar NK

Geschreven op 25 mei 2016

Zaterdag 21 mei vonden in Markelo de Regiokampioenschappen Waterpolo voor teams in de leeftijdscategorieën onder 13 en onder 11 plaats. Het pupillen team onder 11 van Deltasteur was al kampioen geworden in de districtscompetitie en kreeg daarom een uitnodiging van de KNZB om deel te nemen aan dit Regiokampioenschap.

Onder begeleiding van coaches Jeffrey Metselaar en Tara Loos plus een schare enthousiaste ouders wisten de jongste spelers van Deltasteur, na een verloren match tegen de latere nummer 1, de Hof uit Markelo, de wedstrijd om plaats 3 tegen het Ravijn uit Nijverdal te winnen. Hiermee heeft de ploeg zich ook weten te plaatsen voor het NK in Hilversum op 18 en 19 juni. Een fantastisch resultaat in het eerste seizoen waarin Deltasteur met een onder 11 waterpoloteam aan de competitie deelneemt!

Deltasteur werd extra in het zonnetje gezet door de organisatie van het Regiokampioenschap door middel van de toekenning van de Sportstimuleringsprijs, een nieuwe prijs die Deltasteur dus als eerste vereniging mocht ontvangen. Deze prijs is dit jaar in het leven geroepen door het regiobestuur om verenigingen te eren die zich in het bijzonder voor de jeugdspelers inzetten. Een stuk erkenning van de goede weg die is ingeslagen en waardoor Deltasteur de afgelopen jaren uitstekende resultaten wist te behalen. Na het kampioenschap en daarmee het behalen van de derde klasse Bond door Heren 1 in het afgelopen seizoen, de promotie van Heren 2 naar de 2e districtsklasse en het kampioenschap van onder 15 de afgelopen 2 jaar, kent dit seizoen dus ook een geweldig goed verloop voor de jongste spelers. Wie weet wordt het aankomende NK wel de bekroning voor Deltasteur met een plaats in de top 3 voor onder 11!

Hugo, Thijmen, Tim, Melle, Judith, Kim, Bas, Luc en Oscar en de beide coaches, allemaal van harte gefeliciteerd!

Martijn Karel, voorzitter waterpolocommissie Deltasteur.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog