Uitstekende teamprestatie Deltasteur tijdens Nederlandse Kampioenschappen

Geschreven op 23 mei 2016

61ef20ece33fba47bba540df5a9a8543342670ca

Zaterdag 21 mei 2016 vond de Nationale Arena minioren Club Meet 2016 plaats in zwemstadion “Sportstad” te Heerenveen. Het was weer een heel spektakel met circa 350 jeugdige zwemmers (tussen de 8 en 12 jaar) en een volle tribune met enthousiaste toeschouwers. Alleen de 16 beste zwemploegen van Nederland mochten aan de start van deze wedstrijd verschijnen.

De minioren van Deltasteur hadden zich in november 2015 geplaatst voor deze wedstrijd door het Overijsselse Kampioenschap te winnen. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, met een team van 19 goedvoorbereide zwemmers vertrokken ze richting Heerenveen. Een groot verschil met andere zwemwedstrijden is dat in deze landelijke wedstrijd het team centraal staat. De zwemmers zwommen zowel individuele nummers als estafettes en konden hiermee punten verzamelen voor het eindklassement.

Bij aankomst werd de traditionele groepsfoto geschoten en na het inzwemmen en de opmars zwom elke zwemmer voor wat hij waard was. Op zowel de individuele nummers als de zinderende estafette afstanden werden veel persoonlijke records gezwommen en goede resultaten neergezet. Een uitstekende teamprestatie, wat resulteerde in een elfde plaats in het eindklassement.

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog