Deltasteur trekt goede lijn door op dag 2 Overijsselse Kampioenschappen

Geschreven op 23 mei 2016

9ae7199fb2454145c5d47346fe02f06666953d8c

Na een goede eerste dag op zaterdag 21 mei in het zwembad van Kampen zwom de Deltasteur ploeg op zondag 22 mei, dag twee van het Overijssels Kampioenschap (OVK) wederom prima tijden. Tijdens het tweede deel van de OVK werden er voornamelijk langere afstanden gezwommen. Nagenoeg elke zwemmer van Deltasteur verbeterde zichzelf en zwom dus naar persoonlijke records. Het tekent de goede vorm van de Deltasteur zwemmers.

De zondag begon met een estafette voor meisjes Junioren. Startzwemster van de ploeg was Manon de Man. De tijd van de eerste zwemmer telt als persoonlijke uitslag en dus kon Manon proberen een limiet te zwemmen voor de NK voor Junioren en Jeugd. Op zaterdag zwom zij al verassend de limiet op de 200m borstcrawl. Voor zondag stond haar pr op de 100m op 1.06.85 en met de limiettijd van 1.04.65 leek het een behoorlijke opgave te worden om de limiet te halen. Aangemoedigd door de andere zwemmers zwom ze naar een erg mooie 1.04.39. Milou ten Koppel, Monica Faber en Ester Schuurman zwommen daarna prima tijden en de ploeg zwom zich in een sterk veld naar een prima zesde plek.

Op de 200m rugcrawl bij de jongens veroverde Kylian Heederik een mooie bronzen medaille na een vlakke race. Geen medaille maar wel een heel mooi clubrecord was er voor Marleen Welten. Ze had zich ten doel gesteld om de eerste dame van Deltasteur te worden, die onder de drieminuten grens op de 200m schoolslag gaat op de 50m baan. Haar eindtijd van 2.57.57 was ruim voldoende om de barrière te slechten. Een dik persoonlijke record, zes seconden, zwom Ester Schuurman: 3.11.60. De tijd was net niet voldoende voor de bronzen medaille, maar dus wel een erg mooie prestatie. Het laatste nummer voor de pauze was de 100m borstcrawl. Veel jongens junioren kwamen hier voor Deltasteur aan de start en allen zwommen ze persoonlijke records. Mike Müller, Ruth Vahl, Kevin van Dijk, Raymond van Unen en Edwin Kanis zwommen mooie tijden. Uitschieter was Edwin met pr van anderhalve seconde en met een tijd van 1.05.15 doet hij heel goed mee met de jongens in zijn leeftijd.

Na de pauze was het de beurt aan de dames, die de langste afstand van het toernooi gingen zwemmen, de 400m borstcrawl. Monica Faber beet het spits af en deed het zeer verdienstelijk. Door een onfortuinlijke val op een trampoline kan ze al een aantal weken niet optimaal trainen. Toch knokte ze voor wat ze waard was en liet zich niet naar huis zwemmen. Milou ten Koppel zwom een strakke race en had een erg sterke eindsprint. Ze mocht het brons in ontvangst nemen in een dik PR van 5.07.80. Een leeftijd ouder is Manon de Man. Ook hier weer een erg knappe prestatie van Manon. 20 seconden van haar beste tijd gingen er af en 4.58.15 was haar eindtijd. Helaas werd Manon net vierde in een ijzersterke leeftijd. Een medaille was een mooie beloning geweest voor een topweekend. Naomi Hofsink zwom bij de senioren dames naar het zilver in 4.52.26. Door de race iets anders in te delen dan normaal kwam ze niet lekker in haar tempo.

4.43.56 was de eindtijd voor de estafette dames 4x100m wisselslag tijdens het laatste programma van de dag. Twee seconden sneller dan ooit en dus wederom een record rijker. De bronzen medaille was een mooie kers op de taart voor Maaike Doornwaard, Marleen Welten, Marit Boxum en Annet van Stratum.

De Deltasteur zwemmers hebben een ijzersterk eerste weekend van de OVK achter de rug. Volgend weekend staan er weer twee dagen topwedstrijden op het menu. In de tussenliggende week gaan de zwemmers de spanning weer rustig opbouwen om zaterdag en zondag weer scherp aan de start te staan.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog