Dag1 Overijsselse Kampioenschappen zeer succesvol voor Deltasteur

Geschreven op 23 mei 2016

b9b32274db488e704b39e9f47cb208884869cbd5

In het 50m zwembad van Kampen worden dit jaar voor het laatst de Overijsselse Kampioenschappen (OVK) lange baan gezwommen. Met de oplevering van het nieuwe zwembad met daarin 25m baden is dit jaar voor de Deltasteur zwemmers de laatste kans om in Kampen mooie prestaties neer te zetten op de 50m baan. Verdeeld over twee weekenden en vier wedstrijddagen strijden de Deltasteur zwemmers tegen de top van Overijssel.

Op de eerste dag werd er reikhalzend uitgekeken naar het eerste programmanummer. De wedstrijd werd namelijk geopend met de 4x100m borstcrawl estafette voor dames. Het plan van de Deltasteur dames was om het de Dinkel uit Denekamp, vooraf favoriet, zo lastig mogelijk te maken. De uiteindelijke winst had niemand zien aankomen. Annet van Stratum zwom als startzwemster 1.00.09 (pr en clubrecord was 1.00.51), Marit Boxum 1.02.2, Maaike Doornwaard 1.01.8 en Naomi 1.00.53. Prachtige tijden voor de dames en een prestatie van formaat. De eindtijd van 4.04.8 is voor Deltasteur begrippen van een ongekend niveau en 13 seconden onder het oude clubrecord uit 2009.

Na het optrekken van de rook na de estafettes begonnen de individuele nummers. Bij de jongens 200m wisselslag waren er grote pr’s voor Mike Müller, Ruth Vahl en Raymond van Unen. Goud op de 100m rugcrawl bij de meisjes was er voor Marit Boxum. Manon de Man zwom een fraai pr van twee seconden op de 100m rugcrawl. Op zijn eerste start op een OVK voor junioren en ouder zwom Kylian Heederik meteen naar goud op de 100m schoolslag in 1.19.13. Naast hem in de serie zwom Kevin van Dijk. Hij behaalde in zijn leeftijdscategorie een hele mooie zilveren medaille: 1.18.95. Een welkome opsteker na een periode van blessures en ziekte. 1.11.36 was het pr van Gert Norg uit 2013 op de 100m schoolslag. Het doel was om in de 1.10 te komen en dat doel werd behaald: 1.10.76. Met deze tijd pakte Gert ook het zilver.

Tijdens de 200m borstcrawl voor meisjes/dames was er pech voor Milou ten Koppel. Ze zwom echter met een vol brilletje toch naar het brons. In een leeftijd ouder verraste Manon de Man iedereen, maar vooral zichzelf, met een daverende 2.20.08. Dat is weer drie seconden sneller dan haar pr maar ook drietiende onder het NK limiet. Zij mag samen met Marit, Kylian en Milou in juni starten op de NJJK in Dordrecht. Het gevoel van de estafette nam Naomi Hofsink mee in haar individuele start op de 200m borstcrawl. Met sterk zwemmen ging zij precies een seconde sneller dan vorig jaar en dit was ook weer een clubrecord: 2.14.43. Deze tijd was goed voor zilver.

Tijdens de laatste nummers van de dag, de sprint afstanden, excelleerde Marit Boxum op de 50m rugcrawl. De slag die voor haar nog niet wil vlotten dit jaar. Met 31.89 dook zij voor het eerst onder 32 seconden en dit leverde een mooie gouden medaille op. Net als op de 100m pakte Gert Norg de zilveren plak op de 50m schoolslag. En ook dit ging in een pr: 31.28. Milou zwom op de 50m borstcrawl fraai onder de 30 seconden: 29.96. Marit pakte de tweede plek op de 50m borstcrawl, weer in een pr: 28.55. Goud en brons behaalden Annet (27.08 en clubrecord) en Naomi (28.22).

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog