Minioren Deltasteur zwemmen mooie tijden in Wapenveld

Geschreven op 24 april 2016

c7edbbdc9b8c4e110af64166d5b33660a679473f

Op zaterdag 23 april werd in het Berghuizerbad in Wapenveld de laatste voorronde van het miniorencircuit gezwommen. In totaal worden er tijdens een zwemseizoen vijf rondes gezwommen en tijdens deze rondes kunnen de zwemmers zich plaatsen voor de Regionale/Provinciale finales die in juni zullen plaatsvinden. Bij deze voorronde stonden de 50 meter vlinderslag, de 100 meter rugslag, schoolslag, vrije slag en de 200 meter wisselslag op het programma. De oogst voor Deltasteur was 6 medailles en 20 mooie pr´s.

Yanieck Frijstein en Thijs ten Koppel kwamen uit op de 50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag en wisten allebei op het podium te eindigen. Yanieck won tweemaal het goud en Thijs ging er beide keren met het zilver vandoor. Carmen van der Laan zwom op de 100 meter vrije slag 9 seconden van haar tijd af en mocht voor deze prestatie de zilveren medaille in ontvangst nemen. Daarnaast zwom ze op de 100 meter rugslag naar de bronzen medaille. Teamgenoot Robert Dragt behaalde zijn beste prestatie op de 200 meter wisselslag, en ook dit werd beloond met de bronzen medaille.

Grote persoonlijke records waren er bij deze wedstrijd voor Gernita Rave en Hidde Vegter op de 200 meter wisselslag. Gernita zwom een record van 27 seconden en Hidde verbeterde zich met 33 seconden. En ook Julia van den Bosch, Julia Fahner en Danique Koster hadden de snelheid goed te pakken en zwommen 7 tot 15 seconden van hun inschrijftijd af.

In juni zal duidelijk worden welke zwemmers van Deltasteur in aanmerking komen voor deelname aan de Regionale/Provinciale Minioren Finale.

Kijk voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog