Deltasteur scoort goed op de langebaan

Geschreven op 24 april 2016

dccbafd6ceff84710e450bd0eeba17081d76c149

Zaterdag 23 april vond de limietwedstrijd langebaan in Kampen plaats. Voor de zwemmers een van de laatste keren om een lange afstand te zwemmen in het 50 meter bad in Kampen. Veel zwemmers maakten van deze gelegenheid gebruik. De limieten die de zwemmers kunnen halen geven toegang tot deelname aan de Overijsselse A-Kampioenschappen (OVK) op 21, 22, 28 en 29 mei in Kampen en eventueel tot de NK voor Junioren en Jeugd (NJJK) in juni.

De vaart zat er goed in bij de drukbezochte wedstrijd in het 50 meter bad in Kampen. Door de officials werd er hard gewerkt om op een respectabele tijd klaar te zijn en dat leverde een vlotte wedstrijd op. In totaal verschenen 36 zwemmers van Deltasteur zaterdag aan de start. Veel zwemmers verbeterden zichzelf ten opzichte van de wedstrijden in februari op de 50 meter baan in Kampen. Monica Faber, Ester Schuurman, Tara Schuurman, Edwin Kanis en Ruth Vahl sleepten nieuwe limieten binnen voor de OVK eind mei. Voor de NJJK in juni behaalde Kylian Heederik de 400m wisselslag limiet. In een erg goed opgebouwde race snelde hij naar 5.34.42.

Opvallende tijden werden er genoteerd door Edwin Kanis. Vooral zijn 1.06.10 was een flinke verbetering op de 100m borstcrawl van zijn pr (bijna vier seconden). Ook op de 100m borstcrawl excelleerde Maaike Doornwaard. Zij had haar zinnen gezet op haar pr uit 2013. Zaterdag ging het bijna een seconde harder dan die tijd van drie jaar geleden in 1.02.65. De meeste seconden gingen er vanaf bij Sanne van Dijk op de 400m borstcrawl, 35 seconden!

De komende weken wordt er toegewerkt voorr de laatste OVK in Kampen. Na de Overijsselse A-kampioenschappen op 21, 22, 28 en 29 mei in Kampen werken de zwemmers met een NK-limiet voor Jeugd en Junioren toe naar het NJJK langebaan op 19 juni in Dordrecht.

Kijk voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog