Wedstrijdverslag Deltasteur 1 – VKC’03 1

Geschreven op 13 april 2016

Deltasteur ook in uitwedstrijd te sterk voor VKC’03.

Met het eind van het seizoen in zicht, moest het eerste herenteam van Deltasteur afgelopen zaterdag afreizen naar Tubbergen voor de lastige uitwedstrijd tegen VKC’03. Naast dat beide ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar staan, verkeerd VKC’03 de laatste weken in goede vorm. Hierdoor was van te voren duidelijk dat het een spannende strijd om de punten kon gaan worden. Uiteindelijk trok Deltasteur, net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, aan het langste eind. Door een 13-14 overwinningen gingen de punten mee naar Kampen.

Met zes punten uit drie wedstrijden had Deltasteur ook een goede maand maart achter de rug. De promovendus uit Kampen blijven mooi meedraaien in de derde klasse bond. Met nog twee wedstrijden op het programma en een goede kans op een overwinning in beide wedstrijden, kan het seizoen ook nog met een glansrand worden afgesloten.

In de eerste periode was het VKC’03 dat op voorsprong kwam. Het eerste doelpunt van VKC’03 luidde een korte periode met veel doelpunten in. Binnen een minuut liep de score op tot 2-2. Waarbij Erik van Dijk en Erwin Rotman verantwoordelijkheid namen voor de Kamper productie. In het vervolg van de periode werd er nog één doelpunt gescoord en dit werd gedaan door VKC’03. Een uitsluiting van Thijs Fikkert gaf VKC’03 een manmeersituatie en deze wisten ze succesvol af te ronden. Hiermee werd de eindstand van de eerste periode 3-2.

Vroeg in de tweede periode zette Chris Bos al snel beide ploegen weer op gelijke hoogte. Na deze gelijkmaker was het wederom de thuisploeg die op voorsprong kwam. Dit keer wisten ze zelfs een voorsprong van twee doelpunten te nemen. De bezoekers uit Kampen leken echter niet erg onder de indruk. Via een doelpunt van Erwin Rotman en een kanonskogel via beide palen van Jeffrey Metselaar werd de stand weer gelijk getrokken. Dit alles voltrok zich in een mooie open wedstrijd, waarbij beide ploegen telkens vol te aanval trokken. Deltasteur kon echter niet lang genieten van de gelijke stand. Nog voor het bereiken van de derde periode was het verschil alweer twee doelpunten in voordeel van VKC’03. Door deze twee doelpunten werd de tweede periode afgesloten met een 7-5 stand.

Wat er tussen de tweede en derde periode is gebeurd, is nog steeds niet duidelijk. Maar waar in de eerste twee periodes VKC’03 telkens qua score het voordeel had, keerde dit in de derde periode volledig om. Deltasteur kon achterin de boel op slot houden en liet zien over een, qua doelpuntenmakers, brede selectie te beschikken. Via doelpunten van Erwin Rotman, Dico Eenkhoorn (manmeer), Dennis Bos (manmeer), Erik van Dijk en Chris Bos werd de 7-5 achterstand omgekeerd naar een 7-10 voorsprong. Hierna ging de doelpuntenstorm van Deltasteur weer liggen. In de laatste halve minuut van de derde periode wist VKC’03 de achterstand nog weer iets te verkleinen. In dit korte tijdsbestek wisten de Tubbergenaren nog twee maal het doel te vinden. Doordat Chris Bos tussendoor ook nog één maal het net vond, werd de laatste periode begonnen met een stand van 9-11

In de laatste periode hadden beide partijen dus nog kans op de overwinning. Helemaal toen VKC’03 al vroeg in de periode de aansluitingstreffer wist te scoren. Dichterbij dan één treffer achterstand lukte het VKC’03 echter niet om te komen. Via twee treffers van Chris Bos werd er weer snel een verschil van drie gecreëerd. Na een treffer van VKC’03, scoorde Erwin Rotman het 14e en laatste doelpunt van Deltasteur in deze wedstrijd. In de daarop volgende minuten kwam VKC’03 nog weer terug tot één doelpunt verschil. In de slotfase waren er nog kansen voor VKC’03, maar keeper Michael Piest hielp zijn team door deze fase heen, met enkele fabelachtige reddingen. Mede hierdoor lukte het VKC’03 niet meer om langszij te komen en werd de wedstrijd afgesloten met een 13-14 eindstand.

Door sterk collectief spel, heeft Deltasteur een verdiende overwinning behaald in Tubbergen. Zij lieten zien geen ‘Man of the match’ nodig te hebben om voor de tweede keer dit jaar VKC’03 te verslaan, al was Chris Bos met vijf treffers natuurlijk erg belangrijk. Een brede groep doelpuntenmakers, goed verdedigend werk in de twee helft van de wedstrijd en een sterk keepende Michael Piest waren de thuisploeg wederom te machtig.

Aankomend weekend sluit Deltasteur het seizoen 2015-16 af met een wedstrijd tegen De Reest uit Meppel. Doordat de uitwedstrijd tegen De Reest (lager geklasseerd op de ranglijst) werd verloren, heeft Deltasteur nog iets recht te zetten. Daarnaast kan een zege ervoor zorgen dat Deltasteur nog een plaats stijgt op de ranglijst. Om 17:20 treffen beide ploegen elkaar in Kamper zwembad de Steur.

Periodestanden: 3-2; 4-3; 2-6; 4-3

Doelpunten:        Chris Bos (5x), Erwin Rotman (3x), Erik van Dijk (2x), Dico Eenhoorn (1x), Dennis Bos (1x), Jeffrey Metselaar (1x)

Manmeer:           2 uit 8

Manminder:        2 uit 6

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog