Minioren Deltasteur tijdens Pieter Cup Eindhoven

Geschreven op 11 april 2016


Schermafbeelding 2016-04-11 om 19.32.38

Afgelopen zaterdag werd voor de achtste keer de Pieter Cup georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Pieter cup is een initiatief van drievoudig Olympisch kampioen Van den Hoogenband en een speciaal onderdeel voor minioren tijdens de spectaculaire Swimcup. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de minioren ook met Pieter op de foto.

Deltasteur verscheen met 12 selectiezwemmers aan de start. De minioren uit het geboortejaar 2006 (Lisette Wezenberg, Julia van den Bosch, Merle de Wilde, Demi de Wolf en Carmen van der Laan) streden in het 8 banen 25 meter bad en de minioren uit het geboortejaar 2005 en 2004 (Danique Koster, Demi Westendorp, Senna Geerdink, Thijs ten Koppel, Yanieck Frijstein, Quinn Heederik en Robert Dragt) zwommen hun series in het 10 banen 50 meter bad.

Vooral de dames kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Carmen van der Laan mocht de derde prijs in ontvangst nemen op de 50 meter rugslag, daarnaast zwom ze op de 100 meter wissel ook nog eens 10 seconden dan haar inschrijftijd. Lisette Wezenberg haalde heel knap vier seconden van haar tijd af op de 50 meter vlinderslag. En ook op de 200 meter wisselslag werden grote pr´s gezwommen door Demi Westendorp (10 seconden), Senna Geerdink (6 seconden) en Danique Koster (5 seconden). Senna Geerdink zwom zich op de 100 meter vrije slag naar een tiende plaats, en liet hierbij maar liefst 90 zwemmers achter zich. Ook de heren kunnen tevreden zijn, met zeer stabiele races zwommen zij allemaal rond hun inschrijftijd.

In totaal werden er door de zwemmers 13 pr´s verbroken, en kan met spreken van een geslaagde dag.

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog