Wedstrijdverslag O.15 – ZEW

Geschreven op 14 maart 2016

In Ermelo stond voor o15 op 12 maart de uitwedstrijd tegen de nr. 2 van de competitie, ZEW, op het programma.

Dit team was in de thuiswedstrijd een lastige kluif gebleken, in een zeer fysieke wedstrijd werd het toen 5-5.

Vanaf de kant oogden de jongens en meisjes van de tegenstanders nu niet een, maar wel twee koppen groter. Bovendien leken ze van plan om in hun thuisbad dit varkentje wel eens even te zullen wassen… Enigszins gespannen begon Deltasteur dus aan deze wedstrijd, welke zich bleek te ontpoppen tot een heuse kraker!

Aangemoedigd door de meegereisde enthousiaste ouders en onder leiding van hoofdtrainer junioren Harro Loos speelde dit jonge team, waarvan de meeste ook nog wel bij o13 hadden kunnen spelen, een sterke eerste periode, waarbij de stand bleef steken op 1-2. Het opnieuw nogal fysieke spel van ZEW maakte het spelen zwaar en Thomas had al snel 2 P-tjes achter zijn naam staan.

In de tweede periode werd door doelpunten van Mark en Tycho eerst nog een klein gaatje geslagen, 2-4, maar de tegenstand nam daarna alleen maar toe en ZEW kreeg de overhand. Voor het eerst deze wedstrijd stond Deltasteur op achterstand, 6-5 . Nadat ook Romy haar tweede P-tje opliep, stond de verdediging op scherp… Voor de ouders op de kant was het ongelooflijk spannend, de worstelingen in het veld liepen hoog op en bij de wissel van speelhelft bleek dat een aangeslagen Hugo een flinke trap had moeten incasseren…

In de derde periode kreeg ZEW meer en meer zelfvertrouwen en de druk nam flink toe op doelman Rik, die werkelijk zeer verdienstelijk aan het keepen was en al meerdere harde afstandsschoten had tegen gehouden. Maar toen kreeg ZEW (terecht) een stafworp toegewezen wegens het onder water duwen van de bal vlak voor het doel. Na deze strafworp, genomen door een zeer gedreven en sterk maar ook ruw spelende aanvoerster van ZEW, stond er aan het einde van de derde periode voor Deltasteur een ongunstige 8-6 achterstand op het scorebord…

Op dit moment toonden de jongens en meisjes van Deltasteur hun ware , strijdlustige karakter. In plaats van het koppie te buigen, rechtten ze hun rug en gingen na de duidelijke aanwijzingen van Harro de vierde periode van start met schijnbaar hernieuwde krachten… door goed verdedigend werk werd de tegenstander in hun spel onderbroken, niet een keer wist ZEW nog te scoren, terwijl Thijmen vanuit de midvoor positie wel nog twee maal het net kon vinden. De eindstand van 8-8 was daarom dan ook zeer verdiend!

Deze stand levert overigens ook gelijk een voordeel op t.o.v. ZEW, want mocht het nou in de eindstand van de competitie tot een gelijke stand komen (daarvoor zal ZEW verder alles moeten winnen en mag Deltasteur niet verliezen, maar nog wel 1 keer gelijk spelen), dan is vanwege de hogere uit-score (8 doelpunten tegenover 5 van ZEW in ons bad) Deltasteur de kampioen van seizoen 2015-2016, iets wat vooraf nog volkomen onmogelijk leek. De aankomende wedstrijden beloven dan ook wederom ongemeen spannend te worden, kom daarom allen naar het zwembad om dit fantastische team aan te moedigen!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog