Wedstrijdverslag O.11 – Polar Bears

Geschreven op 14 maart 2016

In Ede stond 12 maart de uitwedstrijd tegen de Polar Bears op het programma. De heren van Poar Bears hebben het weekend ervoor de mannen van Het Ravijn (Nijverdal) verslagen in de finale van de KNZB beker, zouden de jongens en meisjes van hun onder 11 team ook al zo goed zijn?

Zonder topscoorder Hugo, maar met 6 zwaar gemotiveerde spelers en speelsters, begon het jongste team van Deltasteur onder begeleiding van gelegenheidscoach Dennis aan de wedstrijd. De opdracht was duidelijk: houdt de ongeslagen status van dit team!

Dat het geen makkie zou worden werd als snel duidelijk, het spel golfde over en weer en het was voor de toeschouwers op de tribune soms nagelbijtend spannend.  Het score verloop was dan ook nogal grillig, waarbij elke Deltasteur pupil een even belangrijke rol had in het grote geheel, hetzij als verdediger, hetzij in de afronding.

Na 2 periodes en doelpunten van Bas, Kim en Thijmen werd er een zeer tactische keeperswissel toegepast door coach Dennis. Melle nam de rode cap van Judith over en dat had gevolgen voor de stand, waarbij op dat moment nog 5-4 op de klok te lezen viel…

Judith scoorde maar liefst 4 keer achter elkaar, Melle hield zijn doel op enkele belangrijke momenten schoon en met nog een doelpunt van Bas en nog minder dan een minuut te spelen was de stand inmiddels in ons voordeel omgebogen, 8-9. Zenuwslopend voor het publiek dus!

Maar net toen men dacht dat de overwinning wel binnen handbereik was, liep het toch nog weer even anders. In de contra aanval werd onterecht een overtreding van Judith geconstateerd, waarna in de consternatie de thuisspelende ploeg de bal net even iets meer onder controle kreeg dan de gasten, wat leidde tot het laatste doelpunt van deze wedstrijd en waardoor de eindstand van 9-9 op het scorebord verscheen. Jammer natuurlijk, maar  ervoor gevochten hebben onze spelers zeker!

De doelstelling om ongeslagen te blijven is gehaald, complimenten aan team en coach.

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog