Deltasteur presteert uitstekend op internationaal zwemtoernooi

Geschreven op 9 maart 2016

Vrijdagochtend 4 maart vertrok een achttal zwemmers van Deltasteur richting Bad Bergzabern (Duitsland) voor een internationaal zwemfeest. Het PAMINA zwemtoernooi wordt dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd en ontvangt clubs uit 26 landen. Zwemmers uit Canada, Oezbekistan, Rusland, Polen, Spanje en veel meer strijken neer in het kleine Duitse dorp. De organisatie regelt overnachtingen van de zwemmers bij gastgezinnen. De organisatiekracht van de club uit Duitsland zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld was. Voor veel Deltasteur zwemmers was het de eerste keer dat zij in een gastgezin zaten, maar de ervaring bleek achteraf louter positief.

zwemmen-duitsland-768x514

Het toernooi wordt in een ontspannen sfeer gezwommen, echter de prestaties mogen van een hoog niveau beschouwd worden. Wat opvalt is dat men ‘internationaal’ op jongere leeftijd gemiddeld harder zwemt dan in Nederland. Voor de Deltasteur zwemmers een uitstekende gelegenheid om zich eens te meten met zwemmers uit andere landen en te zien hoe zij ‘racen’.
Op zaterdag werd er meteen goed gestart door Deltasteur. Ruth Vahl (2.38.04) en Mike Müller (2.36.73) verbeterden zichzelf aanzienlijk op de 200m wisselslag. Een uitstekend begin van het toernooi. Kylian Heederik (1.10.96) en Rinze Kroeze (1.15.56) zwommen daarna een flink stuk van hun pr af op de 100m rugcrawl. De eerste medaille van het toernooi werd behaald door Marit Boxum op de 100m borstcrawl (1.01.01). Milou ten Koppel liet het hele toernooi een hoog niveau zien. De 200m wisselslag op zaterdag leverde een mooie eindtijd en pr op, 2.38.57. Mike Müller zwom na de 200m wisselslag ook een heel mooie tijd en pr op de 100m vl, 1.07.86.

De tweede dag begon vrij moeizaam. De zwemmers waren toch wel vermoeid van de lange reis en de indrukken tijdens de eerste dag. Manon de Man en Kevin van Dijk lukten het ook niet om een p.r. te zwemmen, maar heel ver zaten ze er niet vandaan. Dit toernooi werd vooraf ook beschouwd als ervaringstoernooi en een goede leermeester voor de toekomst. Op dag twee viel er aan het einde van de ochtend toch weer veel te juichen. Uiteindelijk liep de teller van het aantal medailles op tot 5. Marit Boxum won goud op de 100m vlinderslag en zilver op de 100m rugcrawl. Kylian Heederik dook onder de 1.20 op de 100 meter schoolslag (1.19.63) en dat was goed voor een bronzen medaille. Als laatste zwom Milou ten Koppel een snelle 1.10.86 op de 100 m. rugcrawl, ook dit leverde een bronzen medaille op. Andere PR’s op zondag waren er voor Ruth Vahl (100m schoolslag in 1.21.54), Milou ten Koppel (100m vlinderslag in 1.16.81) en Kylian Heederik (100m vlinderslag in 1.15.97).

Zwemmers en trainers kijken met voldoening terug op het eerste internationale toernooi wat is gezwommen op een hoog niveau. Aanstaande zaterdag zwemt Deltasteur de laatste ronde in de A-Klasse. In deze competitie zullen de zwemmers zich wederom van hun beste kant laten zien. Volgende week zwemt de 2e ploeg van Deltasteur de 4e (van 5) ronde in de D3-Klasse. Hier zijn de belangen ook groot met oog op de promotieplek waarop de ploeg nu staat.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog