Wedstrijdverslag heren 1 – De Walvisch

Geschreven op 28 februari 2016

Deltasteur verliest wedstrijd in de laatste periode.

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Deltasteur optreden tegen het studententeam uit Groningen, De Walvisch. Wegens ziekte van keeper Michael Piest werd er een beroep gedaan op Geert Verloop, de jeugdige keeper uit het tweede team. In de thuiswedstrijd had Deltasteur les gekregen van de heren uit groningen op het gebied van snelle omschakeling en nauwkeurige afronding van de aanvallen.

In de eerste periode kwam Deltasteur, zoals bijna elke wedstrijd, weer op achterstand. Na een 2-0 achterstand wist Erwin Rotman voor het eerst te scoren vanuit een overtalsituatie. Vervolgens was het Erik van Dijk met een afstandschot en Dennis Bos met een fraaie lopbal die deltasteur op voorsprong brachten. Aan het eind van de periode kwamen de heren uit Groningen door, ook een afstandschot, op gelijke hoogte.

Deltasteur wist in het begin van de tweede periode een aantal overtalsituaties te creeëren. Hier wisten Dico Eenkhoorn en Erik van Dijk van te proviteren en daarmee hun ploeg op voorsprong te brengen. Vervolgens werd het spel te statisch en konden er weinig aanvallen omgezet worden tot een serieus kans op het doel van De Walvisch. Verdedigend stond het deze periode wel zeer sterk waardoor er weinig kansen weg werden gegeven. De Walvisch wist in deze periode ook maar één keer te scoren waardoor de stand halverwege op 4-5 stond.

In de derde periode liet Deltasteur de kans liggen om de voorsprong uit te bouwen. Nadat er drie overtalsituaties niet benut werden werd er uit een ondertalsituatie wel een doelpunt geïncasseerd. Nadat De Walvisch opnieuw op voorsprong was gekomen wist Jeffrey Metselaar vanaf de midvoor positie de stand weer gelijk te trekken. In de laatste secondes van deze periode kwamen de heren uit groningen alsnog op voorsprong door een schot van afstand.

De Walvisch gaf Deltasteur in de laatste periode weer een les in de snelle omschakeling. Dit resulteerde in twee doelpunten in de eerste minuut van de laatste periode. Het was Erwin Rotman die Deltasteur nog even terug bracht in de wedstrijd maar vervolgens was het De Walvisch die nog drie keer wisten te scoren. Ook de overtal situaties werden niet benut waardoor er geen zicht meer was om punten mee te nemen uit Groningen. Het lukte alleen Dennis Bos in de laatste minuut om wel uit zo’n overtalsituatie te scoren. Dit werd echter weer snel opgevolgt door een tegendoelpunt wat resulteerde in de eindstand van 13-8.

Al met al een goede wedstrijd van Deltasteur tegen een ploeg die al jaren op dit niveau, of een klasse hoger, spelen. Verdedigend werd er drie periodes erg goed gespeeld maar werden enkele fouten in de laatste periode genadeloos afgestraft. Voor Deltasteur staat er komende zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan staat de wedstrijd tegen EZC op het programma om 16:30 in zwembad de steur in Kampen. In de uitwedstrijd werd er met 14-14 gelijk gespeeld dus zijn er kansen om weer een overwinning te behalen.

Periodestanden: 3-3, 1-2, 3-1, 6-2

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk(2x), Dennis Bos(2x), Erwin Rotman(2x), Dico Eenkhoorn(1x) en Jeffrey Metselaar(1x).

Manmeersituaties: 4 uit 10
Manmindersituaties: 2 uit 3

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog