Deltasteur tweede tijdens eigen KamperUI bokaal

Geschreven op 28 februari 2016

f030177a228edc24f6ed4550bbca3dfdbc58fbe3

In het zwembad De Steur stond zaterdag 27 februari misschien wel de laatste KamperUI bokaal in een 50m bad op het programma. Al jarenlang geldt de wedstrijd als een prima meetmoment in het ‘lang bad’ seizoen. Dit was ook zaterdag het geval en de PR’s werdden met vele seconden verbeterd. Zoals al eigenlijk het gehele jaar zwemt de ploeg van Deltasteur in de breedte erg sterk. Niet alleen de jongste zwemmers verbeteren zich, maar ook de oudere zwemmers laten elke wedstrijden van zich horen. Op de 50m bad wedstrijden voelen veel zwemmers zich thuis vanwege de trainingen in het 50m bad van Kampen en dat is te merken tijdens de eerste wedstrijden in 2016 op de lange baan.

Tot afgelopen zaterdag bestond de ploeg (Jeugd en Senioren) die Deltasteur gaat vertegenwoordigen in Eindoven (april) tijdens de Swimcup/NK uit vijf zwemmers. Zaterdag kwamen daar twee namen bij. Tijdens ingelaste programma’s zwommen Marleen Welten (36.54) en Gert Norg (31.44) beide onder de NK limiet en tikten aan in mooie persoonlijke records. Marit Boxum had al enkele limieten op zak, maar was nog op jacht naar meer startbewijzen. De 100m vlinderslag kwam er uiteindelijk bij en met 1.08.82 was zij ruim een seconde sneller dan ooit. Een kampioenschap wat nog verder weg is qua datum is de NJJK in juni. De Junioren kunnen zich hier de komende maanden voor plaatsen. Milou ten Koppel liet zien in een uitstekende vorm te verkeren met 1.05.37 op de 100m borstcrawl en 1.14.19 op de 100m rugcrawl. Vooral de laatste tijd is van een hoog niveau. Ook Kylian Heederik zwom een erg goede tijd en de limiet voor de 100m schoolslag in 1.20.14.

De wedstrijd eindigde met een tweede plaats voor Deltasteur in het eindklassement achter het sterke Dedemsvaart AC. Omdat het tempo er in werd gehouden werd het een plezierige wedstrijd met spannende en leuke races die in een ontspannen sfeer werden afgewerkt. Er werden door veel zwemmers van Deltasteur naast startbewijzen voor de NK’s prachtige tijden neergezet. Sanne van Dijk zwom een PR van 13 seconden op de 100m vlinderslag (1.33.38). Max de Lange ging bijna zeven seconden sneller dan vorig jaar op de 100m borstcrawl (1.09.68). Dat waren qua seconden twee uitschieters maar een grote groep zwemmers zwom ook harder dan ooit.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog