Succes voor Frijstein op NK zwemmen

Geschreven op 25 februari 2016

5d448942496d1b93a7466aec3ffee51bd7e27702

Deltasteur zwemmer Yanieck Frijstein heeft afgelopen weekend twee keer de zilveren prijs behaald op het Nederlands Kampioenschap zwemmen voor minioren in het zwembad ¨De Zijl¨ in Leiden.

Yanieck had zich dit weekend voor zes afstanden weten te plaatsen. Met scherpe inschrijftijden vertrok hij richting Leiden en heel knap wist hij op al zijn 100 meter nummers (vrij, rug, wissel en school) één tot drie seconden van zijn persoonlijke record af te halen. De 100 meter wisselslag zwom hij in een tijd van 1.21.73 en op de 100 meter schoolslag tikte hij in een tijd van 1.30.71 aan. Met beide slagen wist hij zich door te dringen tot het podium.

Clubgenote Senna Geerdink zwom tijdens het kampioenschap naar drie persoonlijke records. Uitschieter hierbij was haar race op de 200 meter vrije slag. Senna zwom een zeer constante race en zette een knappe eindtijd neer van 2.40.52, maar liefst 7 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Senna wist zich op de 50 en 200 meter vrije slag naar een zesde plaats te zwemmen.

Thijs ten Koppel en Christian van der Werf zwommen ook heel verdienstelijk. Thijs haalde op zijn 100 meter wisselslag vier seconden van zijn tijd af. Beide heren vielen helaas wel buiten de prijzen, maar mogen zich wel bij de top van Nederland scharen.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten:https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog