Wedstrijdverslag Heren 1 – DraGor 1

Geschreven op 7 februari 2016

Koploper maatje te groot voor Deltasteur.

Nadat twee weken geleden in eigen huis Deltasteur knap een punt had gepakt tegen koploper Dragor, stond afgelopen weekend de return op het programma in Drachten. Doordat vroeg in de wedstrijd Dragor een ruime voorsprong nam, waren de kansen op de herhaling van een stunt van Deltasteur snel bekeken. Uiteindelijk ging de Kamper formatie zonder punten en met een 11-4 nederlaag terug naar huis.

Door de afwezigheid van Dennis Bos en Wijnand Feuerstein moest de ploeg enigszins gehavend afreizen naar Drachten. Om het uitvallen van deze spelers op te vangen werd, voor het eerst dit seizoen, de hulp ingeroepen van Sjoerd Eenkhoorn.

De eerste periode kwam de wedstrijd van beide kanten langzaam op gang. Beide teams hadden moeite om goede scoringskansen te creëren en openingen te vinden in de defensies. Na drie minuten spelen was het Dragor dat als eerste tot scoren kwam. Dit doelpunt zorgde ervoor dat voor Dragor de ban dan ook echt gebroken was. Binnen een minuut werd de voorsprong uitgebouwd naar drie doelpunten verschil. Deltasteur kon in aanvallend opzicht weinig terug doen. De ploeg werd verplicht tot het schieten van afstand. Hierbij stond het vizier echter niet op scherp, waardoor veel ballen over het doel of tegen de paal, dan wel lat, belanden. Dragor zou uiteindelijk nog één maal weten te scoren, waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 4-0 stand.

De tweede periode zou een gelijksoortig beeld geven als de eerste. Waar Dragor er in slaagde om veel goed uitgespeelde kansen te creëren, moest Deltasteur het vooral doen met schoten uit de tweede lijn. Dit verschil zorgde ervoor dat Dragor steeds verder weg begon te lopen bij de Kamper ploeg. Nadat Dragor uit was gelopen naar 6-0, was het Dico Eenkhoorn die de Kampenaren van de hatelijke 0 wist af te helpen. Voor een omslag in de wedstrijd zorgde dit echter niet. In het vervolg van de periode viel nog één enkel doelpunt. Deze werd gemaakt door Dragor, waardoor beide ploegen van speelhelft wisselden met een 7-1 tussenstand.

Voor de tweede helft van de wedstrijd was hat zaak voor Deltasteur om nog wat van de wedstrijd proberen te maken. Dit moest vooral gebeuren door Dragor offensief aan banden te leggen en zelf proberen nog enkele malen tot scoren te komen. In het eerste deel van de derde periode kwam hier voor Deltasteur echter weinig van terecht. Dragor bleef de sterkste ploeg en binnen een halve periode wist het drie keer te scoren, waar Deltasteur wederom het net niet wist te vinden. Na deze tiende treffer verdween de scherpte echter enigszins bij de koploper van de competitie en zij vonden keeper Michael Piest steeds vaker op hun weg. Waar er voor Dragor niks meer te juichen viel, was het Dico Eenkhoorn die nog wel eenmaal wist te scoren.

De vierde periode zou vooral gekenmerkt worden door slorig spel van beide ploegen. Aanvallend was Dragor minder machtig dan eerder in de wedstrijd en Deltasteur kon de spaarzame kansen die het creëerde wederom moeilijk omzetten in kansen. Door één doelpunt van Dragor en doelpunten van Erwin Rotman en Sjoerd Eenkhoorn werd de eindstand bepaald op 11-4

Aankomende zaterdag staat er voor Deltasteur opnieuw een confrontatie met een topploeg op het programma. In Groningen zal de strijd worden aangegaan met nummer 2 van de stand: TriVia. De heenwedstrijd in Kampen eindigde dit jaar in een krappe 7-6 overwinning voor de Groningers

Periodestanden: 4-0; 3-1; 3-1; 1-2

Doelpunten:        Dico Eenhoorn (2x), Erwin Rotman, Sjoerd Eenkhoorn.

Manmeer:           1 uit 4

Manminder:        0 uit 4

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog