Wedstrijdverslag Heren 1 – Aqua’68 1

Geschreven op 1 februari 2016

Deltasteur wint ruim van hekkensluiter Aqua’68.

Na een gelijkspel tegen de koploper in de voorgaande wedstrijd, stond afgelopen zaterdag voor het eerste herenteam van Deltasteur de wedstrijd tegen Aqua’68 op het programma. Aqua’68 staat laatste en heeft nog geen enkel punt weten te behalen. Ook deze wedstrijd werd door de gasten uit Assen kansloos verloren. Deltasteur was duidelijk een maatje te groot en hield met een klinkende 19-6 overwinning de punten in eigen huis. Een hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor de 15-jarige Jesse van Driel. Naast dat hij zijn debuut maakte, nam hij ook nog twee treffers voor zijn rekening.

Voor Deltasteur was het belangrijk om goed uit de startblokken te komen en meteen aan Aqua’68 duidelijk te maken dat er niets te halen viel in een druk zwembad De Steur. Binnen een halve minuut was het Dennis Bos die de scoorde opende, uit een door hem zelf verdiende strafworp. Via Wijnand Feuerstein, Thijs Fikkert en Chris Bos werd in het vervolg van de periode de voorsprong verder uitgebouwd. Nadat het 4-0 was geworden kwam er echter zand in de doelpuntenmachine van Deltasteur. De afwerking werd slordig en dat stelde Aqua’68 in staat om de schade in de rest van de periode te beperken en zelf ook op het scorebord te komen

In de problemen kwam Deltasteur echter niet. Ondanks dat ook in de tweede periode de afwerking niet altijd zorgvuldig was aan de Kamper zijde, kon Aqua’68 aanvallend niet genoeg forceren om de wedstrijd nog spannend te maken. Deltasteur slaagde er, ondanks dus veel gemiste kansen, wel in om de productie van de eerste periode te verdubbelen. Door treffers van Peter van Gelder, Jeffrey Metselaar, Wijnand Feuerstein en Jesse van Driel werd de ruststand vastgesteld op 8-1.

In de derde periode bleef het beeld in de wedstrijd hetzelfde: Deltasteur dicteerde het spel, creëerde veel kansen, maar ook deze periode werden er een hoop gemist. Vooral de afwerking in de manmeer liet te wensen over. Het niveauverschil tussen beide teams was echter dusdanig groot dat Deltasteur wel steeds verder bleef weglopen bij de tegenstander uit Assen. Twee doelpunten van Erwin Rotman en Chris Bos en één treffer van Thijs Fikkert zette de teller van Deltasteur op 13. Twee schoten van Aqua’68 waren Kamper doelman Michael Piest te machtig, waardoor de laatste periode werd ingegaan met een 13-3 tussenstand.

In de vierde periode was de opdracht voor de Kamper formatie helder: Werken aan het doelsaldo. In het eerste deel van periode ging de gaskraan bij Deltasteur dan ook weer vol open. In korte rijd wisten Erwin Rotman, Chris Bos (2x), Jesse van Driel en Dennis Bos de keeper van Aqua’68 te verschalken. Hierna verdween de scherpte echter enigszins aan Kamper zijde. Dit bood de Assenaren de kans om ook twee doelpunten te maken. Nadat Chris Bos de negentiende treffer van Deltasteur had gemaakt bepaalde Aqua’68 in de laatste seconde van de wedstrijd de eindstand op 19-6.

Na deze simpele zege mag Deltasteur in de volgende wedstrijd weer vol aan de bak. Opnieuw is koploper Dragor uit Drachten de tegenstander. Waar Dragor iets recht heeft te zetten na het puntenverlies in Kampen, zal Deltasteur proberen het ‘stuntje’ van vorige week te herhalen.

Periodestanden: 4-1; 4-0; 5-2; 6-3

Doelpunten:        Chris Bos (6x), Erwin Rotman (3x). Dennis Bos (2x), Jesse van Driel (2x), Thijs Fikkert (2x), Wijnand Feuerstein (2x), Jeffrey Metselaar (1x) en Peter van Gelder (1x)

Manmeer:           3 uit 11

Manminder:        2 uit 4

Strafworpen:      1 uit 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog