Goede prestaties Deltasteur bij Regiosprint Steenwijk

Geschreven op 31 januari 2016

e5fb64cf173e558fc3f3c059316e115885606eae

Zaterdag 30 januari vond de Regiosprint plaats in Steenwijk. Met 16 zwemmers trad Deltasteur aan bij de Regiosprint, een wedstrijd met alleen series van 50 meters. Een wedstrijd waarin geknald kan worden op de korte nummers. Alle deelnemers zwommen 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. De zwemmers van 14 jaar en ouder zwommen ook nog 50m vlinderslag. De totalen per jaargang opgeteld gaven de nummers één, twee en drie.

Steeds verrassend hoe de zwemmers gedurende het seizoen hun tijden blijven verbeteren. Deze wedstrijd werd maar liefst 38 keer de tijd van een zwemmer verbeterd. Opvallend was dat Jari Hofsink en Gert van ’t Oever twee keer precies dezelfde tijd zwommen in hun race tegen elkaar. Bij de 50m rugslag eindigden beide heren op een tijd van 28,88. Ook de 50m schoolslag ging nek aan nek met allebei een eindtijd van 32,02. Sanne van Dijk zwom een mooie pr van dik twee seconden op de 50m rugslag en Max de Lange verbeterde op deze slag met drie seconden zijn tijd. Mike Muller, Ruth Vahl, Rinze Kroeze, Sanne de Wilde en Monica Faber snoepten weer een paar seconden van hun tijd af op de 50m vrije slag.

Tijdens de medaille-uitreiking kreeg Kevin van Dijk brons omgehangen. Ester, Sabine en Jari kregen het zilver omgehangen en Manon en Gert gingen met goud naar huis. Een mooi resultaat voor Deltasteur bij deze Regiosprint.

De komende week bereiden de zwemmers zich voor op de Limietwedstrijd lange baan op zaterdag 6 februari in Kampen en op de B-Winterkampioenschappen korte baan op zaterdag 6 en zondag 7 februari in Zwolle.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog