Estafetteteam Deltasteur eerste in Staphorst

Geschreven op 31 januari 2016

Afgelopen zaterdag zijn de jongste zwemmers (leeftijden 6-8 jaar) van Deltasteur afgereisd naar Staphorst voor de derde swimkick wedstrijd van het seizoen. Op het programma stonden de 25 meter vrije slag, schoolslag en vlinderslag en de 50 meter vrije slag.

deltasteur swimkick

Het estafetteteam van Deltasteur, bestaande uit Job Riezebos, Laura van der Wal, Bram Wammes en Marlouke Frijstein, lieten de concurrentie ver achter zich op de 4 x 25 meter schoolslag. Met een snelle tijd van 1.49.43 mochten zij de hoogste plaats van het podium beklimmen.

Arjan Boogaard zwom maar liefst 9 seconden van zijn tijd af op de 25 meter vrije slag. Zijn tijd van 28.06 was tevens goed voor de bronzen medaille. Clubgenoot Bram Wammes zwom op de 50 meter schoolslag een mooi persoonlijk record van 5 seconden en ook hij mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de meisjes liet Christa Veehof heel knap van haar horen op de 25 meter vlinderslag. Ook zij zwom in een tijd van 26.11 naar een mooie derde plaats.

Met in totaal 21 persoonlijke records kunnen de zwemmers terug kijken op een hele geslaagde zwemmiddag in Staphorst.

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog