Minioren Deltasteur overtuigend in Wapenveld

Geschreven op 25 januari 2016

35a115b0eeaad1d6246c44c0c5a56150565c79bc

Afgelopen zaterdag was de derde ronde van het miniorencircuit. Deze wedstrijd werd gezwommen in het “Berghuizerbad” in Wapenveld. Op het programma bij deze wedstrijd stonden de 50 meter en 400 meter vrije slag en de 100 en 200 meter wisselslag.

Een aantal zwemmers zwommen voor het eerst de 400 meter vrije slag en daar waren ze best zenuwachtig voor. Dit bleek nergens voor nodig, door alle zwemmers werden hele mooie tijden neergezet. Uitblinkers op deze afstand waren Senna Geerdink en Quinn Heederik. Senna zwom onder de 6 minuten (5.54.81) en Quinn zwom bij de jongens naar een toptijd van 6.09.42. Beide zwemmers mochten hiervoor de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De meisjes deden goede zaken op de 50 meter vrije slag en de 200 meter wissel. Carmen van der Laan ging er met een zilveren en bronzen medaille vandoor, en de race van Julia van de Bosch was goed voor een zilveren plak.

De jongens waren zeer overtuigend en mochten meerdere keren het podium beklimmen. Twee gouden medailles gingen naar Yanieck Frijstein, Christian van der Werf ging er met het goud en zilver vandoor en het zilver en het brons lag klaar voor Hielke Jan Penninkhof. Ook Max van Ginkel en Robert Dragt mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog