Wedstrijdverslag Heren 1 – De Reest 1

Geschreven op 22 januari 2016

16-1-2016 Deltasteur begint 2016 met verlies in Meppel

Op 16 januari stond de eerste wedstrijd van 2016 gepland in Meppel tegen de Reest. Desondanks dat de Reest 2015 puntloos had afgesloten was een week eerder gebleken dat de Meppeler formatie niet onderschat moest worden. De Reest had immers van de nummer 3, de Walvisch, gewonnen. Daarnaast heeft Deltasteur in het verleden ook oefenwedstrijden gespeelt tegen de de Reest.

De wedstrijd ging van start met een goed tempo. Het duurde echter een halve periode voordat de eerste aantekening op het wedstrijdformulier verscheen, de 1-0 voor de heren uit Meppel. Pas in de laatste minuut van het eerste kwart volgden de aansluittreffer van Chris Bos en enkele tientallen seconden later de 2-1 voor de Reest. Op zich geen schrikbarende score, was het niet dat de Kampenaren flink wat scherpte misten waardoor het score verloop ook anders had kunnen zijn.

De tweede periode werd duidelijker dat de Kampenaren het vizier niet op scherp hadden staan. De Reest weet deze periode met 4 doelpunten waarvan 1 uit een strafworp uit te lopen naar 6-1. Daar tegenover stond dat Deltasteur zelfs uit 3 manmeer situaties niet wist te scoren. Naast deze uitsluitingen waren er kansen genoeg om aansluiting te vinden.

In het derde kwart werd duidelijk dat Deltasteur zich niet zo maar gewonnen zou geven. Zoals vaker dit seizoen begon de Kamper formatie aan een inhaalslag. Via Dennis Bos, Chris Bos (2 maal) kwam Deltasteur terug naar 6-4.Met vernieuwde motivatie ging Deltasteur in het vierde kwart op zoek naar een stunt. Allereerst was het Erik van Dijk die de Meppeler keeper het nakijken gaf. Een bal in de diepte werd net iets eerder bereikt dan de keeper, via een lobje achterwaarts over de keeper vond de bal de verre hoek. Na 1,5e periode geen gevaar vanuit de Meppeler ploeg vonden ze toch het net achter keeper Michael Piest, score met nog 3,5e minuut te spelen 7-5 in het voordeel van de Reest. Met nog circa 3 minuten te spelen kreeg Deltasteur een manmeer situatie die benut werd door Erwin Rotman. Met nog enkele kansen in de laatste 3 minuten wisten beide ploegen niet meer te scoren waardoor de Reest haar tweede overwinning van het seizoen kon aantekenen.

Vanwege een algemeen gebrek aan scherpte had er helaas in deze wedstrijd gezeten. Bij winst had Deltasteur kunnen stijgen naar de 6e positite op de ranglijst. Nu blijft het staan op de 8e positie met 11 punten.

Komende zaterdag staat om 19:45 de wedstrijd gepland tegen DraGor (SG) uit Drachten. Deze ploeg staat momenteel boven aan de ranglijst met 27 punten uit 10 wedstrijden. De enige wedstrijd van Drachten die verloren werd, was van concurent TriVia die op 24 punten uit 9 wedstrijden staat. De heren uit Drachten hebben dus alles te verliezen, waar de ploeg uit Kampen niks te verliezen heeft.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog