Deltasteur zwemt sterke ronde in landelijke competities

Geschreven op 17 januari 2016

f4f12c3147c17e256734079e14cccbba0f89103c

Zowel in Raalte (D3 klasse) als in Lochem (A-Klasse) stond afgelopen zaterdag een Deltasteurploeg aan de start. In de D3 klasse strijdt de ploeg om promotie naar de D2 Klasse. In de A-Klasse, het op één na hoogste clubniveau in Nederland, staat een plek in de middenmoot op het spel. Traditioneel is de derde ronde het zwaktepunt van de zwemploegen van Deltasteur. De langere afstanden zorgden vaak voor een mindere score. Tot afgelopen zaterdag! Beide ploegen zwommen een erg sterke ronde met veel persoonlijke records en clubrecords.

In Raalte zwommen Esmee van der Tweel, Sanne van Dijk, Nick Holtrust, Ruben Hoeve, Danique Koster en Maud Heldoorn een PR op elke afstand waarop zij gestart waren. Vooral op de langere nummers vallen meer punten te winnen/verliezen. In Raalte was het vooral winnen, want op de 100-meternummers kwamen er mooie tijden op de klokken. Nick Holtrust sleepte de eerste plek binnen op de 100m wisselslag in een PR van drie seconden (1.18.29) en Jola Noya scoorde een goede 100m rugcrawl met een kleine seconde PR (1.16.88). De estafettes werden keurig afgesloten met tweemaal winst en eenmaal een derde plek.

De A-Klasse ploeg trad in Lochem aan. De wedstrijd opende met een prachtige 4x200m borstcrawl voor dames. Twaalf (!) seconden gingen er van het vorige clubrecord af en voor het eerst kwam er een damesploeg binnen de negen-minutengrens. De dames (Marit Boxum, Annet van Stratum, Maaike Doornwaard en Annet van Stratum) tikten aan in 8.58.67. Het tweede clubrecord van de dag was voor Jari Hofsink. Hij verbeterde zijn eigen 2.12.92 op de 200m rugcrawl naar 2.12.36.

Belangrijke punten werden er binnengesleept door Raymond van Unen en Ruth Vahl op de zware 400m wisselslag. Raymond was 25 seconden sneller dan vorig jaar (5.28.95) en Ruth 19

seconden (5.31.99). Voor Raymond werd het helemaal een mooie middag door met 59.76 voor het eerst onder de minuutgrens te zwemmen op de 100m borstcrawl en daarna versloeg hij samen met Ruth, Kylian Heederik en Mike Muller de ploeg uit Dedemsvaart in de laatste meters op de 4x100m wisselslag estafette door met een daverende 58.30 te excelleren.

Uitslagen beide competitiewedstrijden: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

Tussenstanden competities: https://deltasteur.nl/zwemmen/competitie-ranglijst/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog