Deltasteur zwemploeg zwemt succesvol Regio Kampioenschap

Geschreven op 11 januari 2016

71f1aff8d68635f8c5913ba202490e6adbf8e9dc

Tussen de feestdagen door heeft een deel van de zwemselectie van Deltasteur hard gewerkt om goed voorbereid aan de start te komen in Nijverdal tijdens de Regio Kampioenschappen. Dit kampioenschap was op zaterdag 9 en zondag 10 januari. Het harde werken werd meer dan beloond met flinke persoonlijke records, veel medailles en prachtige races. Tijdens het weekend behaalden Kylian Heederik (200m vrije slag en 100m vrije slag) en Milou ten Koppel (100m rugslag) op de valreep nog persoonlijke startbewijzen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

De zwemploeg kwam onbevangen aan de start omdat er dus flink doorgetraind is. Zonder veel verwachtingen uit te spreken werd er ‘lekker’ geraced en dit kwam de prestaties ten goede. Bij de jongste dames (jaargang 2004) stonden Sanne de Wilde, Tara Schuurman en Monica Faber voor het eerst aan de start bij een groot toernooi. De drie dames zwommen allen één of meerdere PR’s en lieten zien dat ze zich goed kunnen meten met hun snelste leeftijdgenoten in Overijssel. Hoewel de medailles nog te hoog gegrepen waren, zwommen de dames zich wel keurig in de top tien.

Een jaargang ouder kwamen Sanne van Dijk en Milou ten Koppel aan de start. Helaas voor Sanne zorgde een valse start voor een diskwalificatie op de 100m wisselslag. Milou had juist reden tot juichen na haar 100m rugslag. De periode dat deze afstand ‘niet liep’ werd nu afgesloten met een mooi PR (1.12.49). Manon de Man (2002) liet een goede 100m rugslag zien (1.14.68), een fractie boven haar PR. Marit Boxum (jaargang 2000) haalde uit op de 100m vlinderslag. 1.06.14 kwam er op de klokken (pr was 1.07.93). Ook op de 50m vlinderslag was er een PR en zwom Marit voor het eerst onder de 30 seconden in 29.84 (Clubrecord!).

Bij de oudere dames ging het ook erg hard, Naomi Hofsink en Annet van Stratum zwommen weliswaar geen persoonlijke records; de dames lieten wel erg mooie races zien. Voor hen is het ‘50m bad’ seizoen al begonnen en medio april willen zij pieken op het NK/Swimcup in Eindhoven. Maaike Doornwaard (1.01.51 op de 100m vrije slag en twee onderste PR) en Marleen Welten (1.18.34 op de 100m schoolslag en een honderdste PR) knokten zich zo vlak na de feestdagen al naar tijdsverbeteringen. Hoewel het fracties waren waarmee hun tijden verbeterd werden, was het moment (begin januari) dat ze dit deden wel opvallend. Het geeft veel vertrouwen voor de rest van dit seizoen. De dames estafette ging ook erg goed. Een tweede plek achter het sterke De Dinkel uit Denekamp was er voor Annet, Marit, Maaike en Naomi. Op zondag ging het met de wisselploeg ook erg goed en werd het clubrecord met twee seconden verbroken. Marit, Marleen, Annet en Naomi zorgden voor deze mooie verbetering.

Net als bij de dames werd er bij de heren/jongens goed gepresteerd. Het was bij de heren wel iets wisselvalliger, maar dat mocht de pret niet drukken. In de jongste categorie bij de jongens (2003) waren het Kylian Heederik (twee keer NK-limiet) en Rinze Kroeze die Deltasteur vertegenwoordigden. Kylian verbeterde zich op nagenoeg elke afstand waarbij vooral de 200m schoolslag van een erg hoog niveau was (2.54.) Rinze kwam op zaterdag niet lekker in zijn slag maar revancheerde zich op zondag met mooie tijden op de 100m vrije slag (voor het eerst onder de 1.10) en op de 200m rugslag (drie sec. PR). Edwin Kanis (2002) mocht eenmaal starten maar deed dit wel met een daverende eindtijd op de 100m vrije slag van 1.05.79 (PR was 1.07.62). Bij de jongens 2001 zwommen Kevin van Dijk en Mike Muller namens Deltasteur. Kevin zwom naar een gouden plak op de 200m schoolslag en naar zilver op de 100m schoolslag (1.15.92 was een PR van precies één seconde). Mike wilde heel graag onder de 1.10 op de 100m vlinderslag (PR was 1.11.26). De eindtijd van Mike werd 1.08.74 en hiermee was hij, terecht, erg blij. Raymond van Unen (2000) startte, net als Edwin, eenmaal dit toernooi. Ook hij mocht aantreden op de 100m vrije slag. 1.00.20 (PR is 1.00.00) kwam er op de klokken en hiermee zwom hij een prima race.

Bij de oudere heren mochten Jari Hofsink en Gert van ’t Oever aan de start komen. Beide heren hadden zich ten doel gesteld om op de eerste wedstrijd van 2016 lekker te gaan racen en dit zorgde voor mooie eindtijden en races. Persoonlijke records werden benaderd, maar vooral werd er vertrouwen getankt voor de lange baan wedstrijden (50m bad) van de komende tijd.

Aankomende zaterdag 16 januari wordt deel drie en vier gezwommen van de Landelijke Competitie in Lochem. De zwemploeg wil hier de goede lijn die is ingezet voortzetten.

Kijk voor de ranglijsten en alle uitslagen: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog