Goede afsluiter van 2015 voor Deltasteur in Vaassen

Geschreven op 21 december 2015

f2bb555bad19236bbc57421c9fa0e763c5c12ce0

De laatste wedstrijd van 2015 voor de wedstrijdzwemmers vond zaterdag plaats in Vaassen. Tijdens de limietwedstrijd deden maar liefst 43 zwemmers van Deltasteur een gooi naar de verbetering van hun PR’s en/of naar het behalen van startbewijzen voor Regio- en Nederlandse kampioenschappen. Ondanks deelname van 155 zwemmers ging de wedstrijd vrij snel en werd mooi afgesloten door Gert van ’t Oever met een nieuw clubrecord op de 100m wisselslag met een eindtijd van 1.01.12.

Kylian Heederik blonk uit met een 1.12.39 op de 100m rugcrawl. Een verbetering van 4 seconden en ruim binnen de NJJK limiet. Zijn teller met NJJK limieten loopt flink op en de 200m borstcrawl staat nog op zijn wensenlijst. Op de Regio Kampioenschappen (9 en 10 januari) kan hij deze limiet nog halen. Voor diezelfde Regio Kamp. zwommen Tara Schuurman (100m en 200m schoolslag) en Monica Faber (100m borstcrawl) zaterdag limieten bijeen. Beide dames zijn eerstejaars Junior maar passen zich aan het trainen in de ‘oudere’ selecties moeiteloos aan. De startbewijzen voor de Regio Kamp. zijn een mooie beloning voor hard werken in de trainingen.

Uitschieters qua tijdsverbeteringen afgelopen zaterdag kwamen op naam van Marleen Welten en Ester Schuurman. Vooral de pittige 200m wisselslag van beide dames viel op. Ester zwom ruim 11 seconden van haar pr af en Marleen 8 sec. Marleen ging daarnaast op de 100m schoolslag naar 1.18.35. Dit soort tijden worden op de schoolslag bij de dames van Deltasteur niet vaak gezwommen. In 1999 is er één dame sneller geweest en dat clubrecord staat nog steeds (1.16.56).

Er vielen zaterdag weer veel persoonlijke records te noteren. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden stokte de PR-machine bij de oudere zwemmers even en waren het nu vooral de jongere zwemmers die van zich deden spreken. Thijs ten Koppel en Yanieck Frijstein maakten er tot tweemaal (100m rugcrawl en borstcrawl) toe een mooie strijd van en brachten elkaar tot fraaie PR’s. Merle de Wilde ging zaterdag bijna 30 sec. sneller dat haar vorige beste tijd op de 100m schoolslag. Technisch was het zeer goed wat zij liet zien en de vele techniektrainingen zien goed terug te zien in de wedstrijden.

Het seizoen begon sterk en de zwemmers bleven wedstrijd na wedstrijd groeien. Het streven is uiteraard dat deze lijn doorgezet wordt in 2016.

Voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog