Wedstrijdverslag heren 1 – VKC’03

Geschreven op 14 december 2015

Deltasteur behaalt tweede overwinning van het seizoen.

Afgelopen zaterdag stond voor Deltasteur het treffen met VKC’03 uit Tubbergen op het programma. De nummer negen en vijf van de ranglijst troffen elkaar in Kamper zwembad de Steur. Uiteindelijk zouden de drie punten verdient in Kampen blijven na een goede wedstrijd van de thuisploeg. Door de 14-9 overwinning klimt Deltasteur ook een plek op de ranglijst en staat het nu op de achtste plaats.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek vast te staan dat het een zware wedstrijd zou worden voor Deltasteur. Tot twee weken geleden leek VKC’03 een belangrijke speler te zijn voor de bovenste plaatsen. VKC’03 leed verloor echter van Proteus, waardoor de ploeg de aansluiting met de kop van de competitie enigszins veloren is.

Met twee punten uit de laatste vier wedstrijd kon Deltasteur in het eigen zwembad ook wel weer een overwinning gebruiken. Mogelijk kon de mindere vorm van VKC’03 de Kamper formatie deze kans bieden.Het laatste treffen tussen beide ploegen dateert alweer van zeven seizoenen geleden. VKC’03 schakelde destijds Deltasteur uit bij promotiewedstrijden voor een overstap naar de bondsklasse.

In de eerste periode kreeg Deltasteur meteen alweer met een bekende ‘kwaal’ te maken. Zoals wel vaker dit jaar was het de tegenstander die beter uit de startblokken kwam en op een 0-2 voorsprong wist te komen. De Kamper formatie liet zich echter niet van de wijs brengen. Erik van Dijk nam Deltasteur bij de hand en wist met twee treffers de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens bepaalde Dennis Bos de eindstand van de periode op 3-2.

De goede lijn van de eerste periode werd in de tweede periode doorgetrokken. Erwin Rotman en Jeffrey Metselaar brachten Deltasteur op een voorsprong van drie doelpunten. Nadat VKC’03 de reeks van vijf doelpunten van Deltasteur wist te doorbreken, waren het de gebroeders Bos die aan het scoren sloegen. Tegenover twee doelpunten van Dennis Bos en één treffer van Chris Bos, stond maar één treffer van VKC’03. Hierdoor stond er na twee periodes een stand van 8-4 op het scorebord.

Door deze ruime voorsprong leek er voor Deltasteur geen vuiltje aan de lucht. VKC’03 werkte in de derde periode echter in korte tijd de achterstand bijna weg. Via drie doelpunten werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt verschil. Maar zo snel als de voorsprong van Deltasteur verdween, werd deze ook weer terug opgebouwd. Erwin Rotman, Erik van Dijk en Chris Bos brachten het verschil weer terug naar vier doelpunten.

In de vierde periode kwam de overwinning van Deltasteur vervolgens niet meer in gevaar. Door twee doelpunten van VKC’03 en doelpunten van Erwin Rotman en Dico Eenkhoorn bleef gedurende de vierde periode het verschil schommelen rond de vier doelpunten verschil. Uiteindelijk was het de sterk keepende Michael Piest die de eindstand bepaalde. Met een schot vanaf zijn eigen doel, in de laatste seconde, liet hij de keeper van VKC’03 kansloos en bepaalde de eindstand op 14-9.

Door deze overwinning klimt Deltasteur naar de achtste plek en staat de ploeg ook acht punten boven de degradatiestreep. Aankomend weekend mag de ploeg voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar afreizen naar Twello. Tegenstander Proteus bezet momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. 

Periodestanden: 3-2; 5-2; 3-3; 3-2

Doelpunten:        Dennis Bos (3x), Erik van Dijk (3x), Erwin Rotman (3x), Chris Bos (2x), Dico Eenhoorn (1x), Jeffrey Metselaar (1x) en Michael Piest (1x)

Manmeer:           3 uit 5

Manminder:        2 uit 8

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog