Waterpolo nieuwsbrief december 2015

Geschreven op 14 december 2015

Nieuwsbrief december 2015

Dit is de nieuwsbrief van december 2015. In deze nieuwsbrief worden alle nieuwtjes besproken die er op dit moment binnen de waterpolo afdeling spelen.

Seizoen 2015-2016

Zo vlak voor de feestdagen kunnen we tevreden zijn over de tussenstanden van de teams. Heren 1 staat 8e in een sterk veld van 11 en hebben afgelopen weekend nog een prima overwinning behaald. Heren 2 staat op de eerste plaats, zeer verdienstelijk! Heren 3 draait momenteel ook lekker en staat op de 4e plek. De jeugd onder 17 bezet de derde plaats en onder 15 staat net als onder 11 bovenaan de ranglijst, top! Tot nu toe verloopt het seizoen dus uitstekend.

Geboorte Lotte

26 november 2015 neemt op de kalender van Gerjan (heren 3) en zijn Kariene van nu af aan een extra belangrijke plaats in. Hun dochter Lotte is die dag geboren! Hartelijke felicitaties voor alle drie!

Vrijwilligers

Binnen de vereniging zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het draaiende houden van Deltasteur. Op dit moment zit de PR commissie dringend te springen om versterking. De PR commissie houdt zich o.a. bezig met het benaderen en werven van sponsoren, het plaatsen van nieuwsberichten op de website en het mailen van berichten aan leden. Lijkt u dit een leuke taak? Deze en andere nog openstaande functies en ook beschrijvingen van de vrijwilligers functies zijn te vinden op de website, waar u zich ook kunt aanmelden: https://deltasteur.nl/vrijwilligers/

Pupil van de maand november

Ilse de Man werd afgelopen maand verrast door de waterpolocommissie met een interview plus foto en een waterpolobal vanwege haar enthousiasme en inzet voor haar team onder 15. Goed gedaan Ilse ! Zie onze website voor het interview plus foto. In januari wordt weer een andere pupil in het zonnetje gezet.

Sponsor heren 1

Heren 1 heeft sinds dit seizoen een nieuwe team sponsor, Café ’t Ponton. U kunt daar voor meer terecht dan alleen het mooie uitzicht over de Ijssel of een heus  ‘bier-arrangement’.  Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.cafeponton.nl

Artikel in Manmeer!

In de januari editie van het waterpolo blad van Nederland, Manmeer, zal een artikel verschijnen over onze vereniging Deltasteur en meer in het bijzonder over de waterpolo afdeling en de promotie van heren 1 naar de derde klasse bond. Hou dit blad dus in de gaten! Manmeer is een uitgave van:

logo-Waterpolo-nl

Oliebollentoernooi

Op zaterdag 2 januari vindt ons altijd beregezellige en strak georganiseerde Oliebollentoernooi plaats. Iedereen kan meedoen, waterpolo-ervaring is niet vereist. Gezelligheid staat voorop! Een mooie gelegenheid om elkaar de beste wensen te geven. Stuur je team-opgave daarom voor 28 december per mail aan:

Secretaris.waterpolo@deltasteur.nl

Agenda

 • 19-12-15: Proteus 1 – Heren 1
 • 19-12-15: Octopus 1 – Heren 2
 • 26-12-15 & 02-01-16: GEEN ZATERDAG TRAINING
 • 02-01-16: Oliebollentoernooi

Van de hoofdtrainer

Hieronder vindt u een bijdrage van onze hoofdtrainer senioren, Marcel van Tilburg, over het verloop van het seizoen bij heren 1 tot nu toe.

Na een geweldig kampioenschap vorig seizoen mag heren 1 dit seizoen aantreden in de 3e bondsklasse. Een nieuwe ervaring voor de meesten van ons en het vraagt dan ook wat aanpassingen. Sterkere tegenstanders en scheidsrechters die meer fysiek spel toestaan…

De eerste wedstrijden deden we goed mee en hadden we steeds lang zicht op een goed resultaat, maar helaas glipte het, in de slotfase, dan toch uit onze vingers. Er werd tussendoor in Assen nog wel met 15-2 eenvoudig gewonnen van het zwakke Aqua68. En in Enschede deelden we de punten na een raar wedstrijdverloop. Na een 8-0 achterstand kwam er uiteindelijk toch nog een keurige 14-14 eindstand op het scorebord.

Het echte goede gevoel kwam in Emmen. Tegen het hoog geplaatste de Kikker werd met 7-7 een mooi punt gepakt. Het daar getoonde goede spel hebben we door weten te zetten in onze thuiswedstrijd afgelopen weekend tegen VKC 03 uit Tubbergen. De nummer 4 van de ranglijst werd verdiend verslagen met 14-9. Een mooie overwinning, die nog veel goeds belooft voor de rest van de competitie.

Mooi is het om te zien hoe we, na een stroef begin, al goed zijn doorgegroeid dit seizoen. We hopen dat jullie in het nieuwe jaar ook weer kunnen genieten van mooie wedstrijden van ons. Jullie positieve support vanaf de kant wordt door ons in ieder geval zeer gewaardeerd!

EN TOT SLOT:

Alvast fijne feestdagen gewenst allemaal!!!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog