Wedstrijdverslag O.17 – Aquapoldro

Geschreven op 30 november 2015

Wedstrijdverslag 14 nov 16:30:
Onder de 17 Deltasteur BG1 – Aquapoldro BG1

2795

Na een nederlaag tegen Proteus, was de motivatie van de ploeg sterk gekrompen. Een ieder zat er dan ook wel even doorheen, maar onze coach, Hilde, bracht gelukkig redding. In een gesprek dat begon op de woensdagavond en eindigde op de zaterdagmorgen legde zij nog eens haarfijn uit, wat waterpolo nu werkelijk inhoudt en wat er de afgelopen wedstrijd(en) verkeerd was gegaan. Na deze grondige bespreking leek het alsof het vuur in het team ontstoken was. (Wat het geheime middel hiervoor was zeggen we niet i.v.m. tegenstanders die wedstrijdverslagen doorlezen ;P ).

Iedereen kwam dan ook vol goede moed rond kwart voor vier het zwembad ingelopen. Na nog wat kleine tips van de coach, lagen we dan eindelijk oog in oog met, jaja, nummer twee, Aquapoldro. We wisten “het zal pittig worden, maar als we ervoor gaan moet het lukken”. En waar we op hoopten gebeurde, ondanks dat Aquapoldro enorm snelle en goed opgebouwde aanvallen deed. Maar hier zat ook juist de fout van hen, doordat men mis schoot en de missende speler zijn hoofd in het water stak van woede kon nummer drie hier handig gebruik van maken en er vandoor sprinten. En na een sublieme bal van Geert, was de 1-0 snel gemaakt.

Helaas wist Aquapoldro terug te komen in de tweede periode, waardoor de spanning terug kwam. Maar het gelijkspel stond niet lang op het scorebord, want binnen een minuut wist nummer drie wederom te scoren. En weer stond Deltasteur voor! Later, nadat we een man meer hadden gehad en iedereen snel terug zwom naar onze eigen helft, wist Hellen, door een van haar vele versiertrucs XP, haar tegenstander zover te krijgen dat deze m in zijn eigen doel gooide, waardoor Deltasteur 3-1 voor kwam te staan. Wij willen deze speler van de tegenpartij dan ook zeer bedanken en bij de volgende wedstrijd krijgt hij dan ook een leuk presentje, aftehalen bij nummer 3.

De derde periode brak al aan en we stonden gewoon voor op dé nummer 2. Giovanni werd eruit gestuurd, maar maakte dat even later weer helemaal goed, door een bal in het doel te werpen. Vervolgens werd Jesse er maar liefst twee keer uitgestuurd, maar hij lag dan ook mid-achter waardoor hij menig keer de tegenstander de bal afhandig wist te maken. Helaas werd bij het tweede P’tje een doelpunt gemaakt. Toen opeens gebeurde er iets heel geks, de hele wedstrijd floot de scheids precies op de juiste momenten, maar door een schot van Aquapoldro op de lat, schrok hij zo dat hij van paniek op zijn fluitje blies. Tja, we klaagden wel, maar wisten dit moeten we afmaken en we kunnen hét, ook met de “foute” beslissing van de scheidsrechter.

Toen in de vierde periode nummer drie een strafworp inde, bleek het spreekwoord dat je nooit een zelf gemaakte strafworp mag nemen, maar weer eens al te waar. De kans op de 5-3 was verkeken. Hierdoor werd het nog erg spannend, omdat Aqualdra een schitterend doelpunt maakte. Toch gingen we door en met resultaat een prachtige bal van Wousje maakte de 5-4. Plots wist iedereen het weer: “We gaan winnen”. En ja hoor, toen maakte ook Giovanni er nog één en zelfs Roel maakte de voorsprong nog groter. De stand was al 7-4 en dat in de laatste minuut. Helaas moesten we nog een punt inleveren van ons doelpuntensaldo, maar de winst stond als een paal boven water, namelijk 7-5!

Eerste periode: 1-0         Tweede periode: 3-1      Derde periode: 4-3          Vierde periode: 7-5

Gescoord: Giovanni (2), Wousje (1), Roel (1), Pieter (2)

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog