Weer veel persoonlijke records zwemselectie Deltasteur

Geschreven op 29 november 2015

3e914fe4ff6d1fea26736a103963e4b3dbe023c6

In de laatste weken van het kalenderjaar 2015 proberen de zwemmers van Deltasteur limieten binnen te slepen voor de Regio Kampioenschappen begin januari. Het zwembad in Dedemsvaart was zaterdag goed gevuld en er werd weer hard gezwommen.

Sanne van Dijk is al weken in grote vorm. Vooraf leek het limiet voor de Regio Kampioenschappen op de 200m wisselslag nog een brug te ver, maar ze bleef ruim binnen de gestelde limiet en zwom een PR van 15 sec. Met 3.00.76 zwom ze een geweldige tijd. Net als Sanne is ook Rinze Kroeze ‘in vorm’. Afgelopen zaterdag gingen er ruim negen seconden van zijn 200m borstcrawl PR af en dit betekent dat een volgende limiet voor de Regio Kampioenschap voor hem binnen is. Ook op de 100m vlinderslag maakte Rinze een grote stap. Zijn oude toptijd was 1.29.00. Zaterdag ging het in 1.24.06.

Net geen limiet voor Monica Faber. Slechts tweetienden van een seconde blijf zij verwijderd van de limiet op de 100m borstcrawl. Wel een mooi PR van 1.3 seconde: 1.16.89. Net niet komt de laatste weken veelvuldig voor in de samenvattingen van de wedstrijden. Het tekent de ambitie van de zwemmers om grenzen te doorbreken. De meest bekende grens in het zwemmen is waarschijnlijk de één-minuten grens op de 100m borstcrawl. Het PR van Marit Boxum stond op 1.01.21 en dus werd er nog geen rekening gehouden met het doorbreken van de barrière. Echter Naomi Hofsink (die ook een PR zwom in 59.76) was de meest ideale gangmaker die Marit zich zaterdag kon wensen. Het bracht haar uiteindelijk tot 1.00.09 en dat smaakt uiteraard naar meer.

Iemand die de limiet (voor de NK) wel zwom, Kylian Heederik, werd helaas gediskwalificeerd op een valse start. Op de 400m borstcrawl zwom Kylian een heel fraaie tijd van 5.03.36 (acht seconden PR). Deze tijd was ruim binnen de gestelde limiet voor de NK, maar kwam uiteindelijk dus niet in de boeken. Hopelijk weet hij in de komende wedstrijden alsnog het ticket voor de 400m borstcrawl binnen te slepen.

Andere opvallende prestaties kwamen op naam van Annet van Stratum (zeven seconden PR op de 200m rugcrawl: 2.32.14), Raymond van Unen (zeven secondden PR op de 100m vlinderslag: 1.12.70) en Sabine van der Kolk. Sabine keert net terug van een blessure aan haar schouder en bij de eerste wedstrijd die ze weer voluit kan en mag zwemmen zwemt zij een PR. Op de 100m schoolslag gaan er ruim twee seconden vanaf: 1.26.16. Bijna elke zwemmer van Deltasteur zwom afgelopen zaterdag een persoonlijk record en dat mag opmerkelijk worden genoemd. Er wordt deze weken nog hard getraind richting de laatste limietwedstrijd op 19 december en ter voorbereiding op de belangrijke wedstrijden in januari.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog