Wedstrijdverslag Heren 1 – De Kikker 1

Geschreven op 21 november 2015

Deltasteur heren 1 neemt een punt mee uit Emmen tegen de Kikker 1

Voorafgaand van de wedstrijd werd er door de heren van Deltasteur gedacht dat het een zware opgave zou worden om punten mee te nemen uit Emmen. De Kikker had in de uitslagen laten zien dat het van de hooggeklasseerde ploegen in de competitie punten had weten te pakken dus het zou een zware wedstrijd worden.

In de eerste periode werd al snel duidelijk dat de heren van De Kikker verdedigend en aanvallend de bovenliggende partij was. De heren van Deltasteur konden in de aanval geen echte kansen creëren en had in de verdediging alle moeite om de ploeg uit Emmen in bedwang te houden. Al snel wist De Kikker uit te lopen naar een 4-0 voorsprong.

Na enkele aanwijzingen en onderlinge commentaar begon Deltasteur fanatiek aan de tweede periode. Als eerste was het Dico Eenkhoorn die uit een manmeer situatie wist te scoren. Dit werd al snel opgevolg door de gebroeders Bos. Zij wisten Deltasteur terug te brengen in de wedstrijd en de score te brengen naar 4-3. Pas na de serie van drie doelpunten wisten de heren van De Kikker iets terug te doen. Uit een manmeer situatie werd de score uitgebreid naar twee doelpunten. In de aanval hierop volgend wist wederom Dennis Bos een doelpunt te maken en de spanning in de wedstrijd te houden.

Met een stand van 5-4 waren de heren van Deltasteur goed terug gekomen in de wedstrijd en werd er wederom veel strijd geleverd om een voorsprong in de wedstrijd te behalen. Echter was het eerst De Kikker die wist te scoren. In het vervolg van de periode ging het spel snel op en neer. Het was uiteindelijk Dico Eenkhoorn die uit een manmeer situatie wist te scoren en wederom het verschil terug te brengen naar één doelpunt.

Met de stand van 6-5 was er in de laatste periode nog veel mogelijk. Al snel wist Thijs Fikkert een strafworp te versieren en deze werd benut door Dico Eenkhoorn en zo kwam Deltasteur voor het eerst op gelijke hoogte met De Kikker. Deze gelijke stand kon Deltasteur helaas niet lang volhouden. In de eerst volgende aanval lukte het De Kikker om de goed keepende Michael Piest te verschalken. Op 4 minuten voor het einde wist Thijs Fikkert met een bekeken afstandschot de stand weer gelijk te trekken. In de hierop volgende minuten kwamen beide ploegen dichtbij een doelpunt maar wisten de keepers of het ijzerwerk de verdediging te redden.

Al met al een mooie uitslag voor de heren van Deltasteur omdat vooraf de ploeg uit Emmen als een sterke tegenstander werd ingeschat. Met vier punten uit zes wedstrijden staat Deltasteur bovenaan van het groepje ploegen dat in de onderste regionen van de competitie staat. De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen de heren van VKC’03. Deze ploeg staat momenteel op de vierde plaats dus het zal wederom een zware wedstrijd worden voor de heren van Deltasteur. De wedstrijd wordt gespeeld op 12 december om 19:00 in zwembad de Steur.

Doelpuntenmakers: Dico Eenkhoorn (3x), Dennis Bos (2x), Thijs Fikkert en Chris Bos (1x)

Manmeer: 1 uit 5

Manminder: 1 uit 3

Strafworpen mee: 1 uit 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog