Wedstrijdverslag heren 3 – steenwijk 2

Geschreven op 16 november 2015

Heren 3 goed op (de) weg.

De wedstrijden in Steenwijk staan altijd laag op ons verlanglijstje qua spelvreugde. De spelstijlen van de mannen daar en die van de onze matchen niet al te best. Niet zelden wordt het daar een vervelend potje, waarbij wij dan ook nog vaak aan het kortste eind trekken. De wedstrijd tegen Steenwijk 2 vorig jaar met naar ik meen een 5-3 nederlaag en een rode kaart voor uw stukkiesschrijver dragen niet bij aan een opgewekt vertrek naar Steenwijk. Toch waren we ditmaal van plan om de punten daar eens mee te gaan nemen. Gezien het verloop van wedstrijden en stand op de ranglijst moest er iets mogelijk zijn daar. Dus begonnen we fris en fruitig aan dit potje. Met daarbij natuurlijk weer als taktiek: sterk beginnen.

Verrassend was het dus dat stukkiesschrijver zichzelf als wisselspeler had ingedeeld. Dat had deels te maken met afwezigheid van aanvoerder Johan, wiens taak ik dan traditioneel overneem. En vanaf de kant heb je nou eenmaal een beter overzicht dan in het water. Het fris en fruitige begin leidde ditmaal niet direct tot een voorsprong. Iets te gemakkelijk verdedigen van Steven zorgde voor de eerste Steenwijker treffer. De achterstand werd snel ongedaan gemaakt door Martijn. Martijn had de midachter positie overgenomen, maar vanaf die plek kun je ook mooie sprintjes naar voren maken en scoren, hetgeen geschiedde.

Na een slippertje van doelman Martin (zijn enige deze wedstrijd, want hij verdedigde zijn doel met verve) kwam Steenwijk toch weer op voorsprong. Nog voor het einde van de 1e periode bracht Gerjan de stand op 2-2. Over de 2e periode kunnen we kort zijn. De zogenaamd zwakkere spelers kwamen erin, maar het werd wel onze beste periode. Arjan scoorde driemaal en mede dankzij het goede verdedigen van Martijn, en goed keeperswerk van Martin kregen we niets tegen. De 5-2 voorsprong gaf vertrouwen voor de rest van het duel. In de derde periode kregen onze toppers wat meer rust. Dat leidde ertoe dat er voorin niets meer geforceerd werd. Achterin bleef de zaak echter ook mooi dicht. Alweer een doelpuntloze 3e periode dus, daar beginnen we een gewoonte van te maken. In de 4e periode was ook het beste van het spel er wel uit. De tegenpartij scoorde er nog eentje, en wij maakten een man meer niet af, Henk raakte de onderkant van de lat. De daaropvolgende gevaarlijke counter werd door de voor Martin ingevallen doelman Maarten bekwaam onschadelijk gemaakt. Gerjan maakte aan alle onzekerheid een eind door onze 6e treffer te scoren waarmee de 3-6 overwinning een feit was.

Het was kwalitatief geen best duel, maar het verschil met voorgaande jaren is dat we ditmaal die slechte potjes wel winnen, en dat is wel eens anders geweest. We waren ook nog op tijd klaar waardoor we de wedstrijd van het 1e nog konden halen in Kampen. Daarvoor moesten we in 20 minuten terugrijden, en dat is te doen. Uw stukkiesschrijver zat met Henk en Jan in de BMW van Arjan.  Op de heenweg kreeg Arjan al de melding om te gaan tanken, maar elke benzinepomp bleek te duur. Met de laatste druppels in de tank werd Steenwijk gehaald. Op de terugweg had onze chauffeur nog het idee dat Kampen nog gehaald kon worden om daar op z’n allervoordeligst te  gaan tanken, wij zagen ons echter al stilstaan in een donkere natte polder en hebben onze midvoor toch maar advies gegeven om er een paar druppeltjes extra in te gooien. Arjan nam ons advies waar en heeft er daar voor een paar knaken ingegooid.

Om op tijd in Kampen te zijn nam Arjan de kortste route en gaf flink gas. In de polder en op het Kampereiland wordt eenmaal per jaar de tank S Rallye gehouden, en wij zaten op hetzelfde parcours. Met Jan als navigator ging het gas er flink op. Dat het daarbij flink nat, en misschien wel glad was, mocht de pret niet drukken. Voor een potje van het eerste bijwonen, daar hebben wij wel wat levensgevaar voor over. Jan zat inmiddels met het zweet op zijn voorhoofd flink te navigeren: bochtje links,..bochtje rechts…drempel!!!,  en natuurlijk de driver attent maken op het grootste gevaar: Modder op de Weg!

Arjan had daarbij het geluk dat de Hermandad het te slecht weer vond voor een snelheidscontrole, want in theorie werd er deze avond wel voor enkele honderdjes aan bekeuringen bij elkaar gereden. Met zo’n rijstijl moet je wel zuinig aan doen qua tanken, anders wordt het allemaal wel erg duur. Tot onze verbazing zat de rest van ons team bij binnenkomen in het bad al op de tribune, die hebben nog sneller gereden, of ze hadden een betere navigator, dat kan ook natuurlijk.

Joop

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog