Wedstrijdverslag heren 1 – Neptunia’24

Geschreven op 16 november 2015

Deltasteur komt tekort tegen Neptunia ‘24

Na het rare gelijkspel tegen EZC uit Enschede stond 14 november de thuiswedstrijd tegen Neptunia ’24 uit Sneek op het rooster. Vooraf was er over deze tegenstander weinig bekend. Uit de stand viel op dat Neptunia ’24 1 wedstrijd had gewonnen en 3 had verloren. Uit de uitslagen bleek dat er zoveel vaak voor als tegen gescoord werd.

De score werd geopend door de heren uit Sneek uit een man-meer situatie. Kort daarna wist Neptunia nog tweemaal het net te vinden door geplaatste schoten van afstand. Halverwege het eerste kwart waren het achtereenvolgend Dennis Bos, Dico Eenkhoorn en Erik van Dijk die de stand gelijk wisten te trekken op 3-3. De laatste minuut sloot rommelig af vanwege een wegegeven strafworp (naast geschoten) en een man-minder in de laatste seconde.

Bij het opzwemmen in de tweede periode moest de bal dus gehaald worden om een overtal situatie te voorkomen. Helaas was Neptunia eerder bij de bal. De coach van de uitploeg nam gelijk een time-out om een tactiek te bespreken. Deze woorden hielpen de uitploeg aan de 3-4. Deltasteur had in deze periode 2 man-meer situaties nodig om weer op gelijke hoogte te komen via Dennis Bos. Neptunia wist in de tweede periode echter nog twee keer het net te vinden. Stand halverwege 4-6.

In de derde periode wisten de heren uit Sneek vooral ook het net te vinden na uitsluitingen. De uitloop van 4-6 naar 4-9 werd bereikt door 2 goals uit een man-meer situatie en een strafworp. Nadat ook de 4-10 op het scorebord kwam wist Erwin Rotman wat terug te doen vanuit een man-meer.

Pas in de vierde periode wist Deltasteur meer grip op de wedstrijd te krijgen. Via Erik van Dijk en Erwin Rotman werd aansluiting gevonden tot 7-10. Neptunia ’24 gooide in het slot nog de 7-11 raak en in de laatste halve minuut wist Dico Eenkhoorn de uitslag definitief vast te stellen op 8-11.

Na dit verlies staat Deltasteur op de 8e plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week staat een uitwedstrijd gepland tegen de Kikker uit Emmen, die momenteel met 10 punten de 5e positie bezet.

Doelpunten: Erik van Dijk, Erwin Rotman, Dico Eenkhoorn en Dennis Bos allen 2.

Strafworpen voor: 0 uit 0

Man-meer: 1 uit 4

Strafworpen tegen: 1 uit 2

Man-minder: 4 uit 6

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog