Deltasteur presteert goed in Dedemsvaart bij de A-competitie

Geschreven op 15 november 2015

Seniorenzwemmers en estafetteploegen slepen veel belangrijke punten binnen voor Deltasteur

a6b92aa597b28311923981c1ded3a9b5a95c933c

De tweede (van vier) competitieronde in de Landelijke A-Klasse stond afgelopen zaterdag op het programma. Het onstuimige weer zorgt voor warme temperaturen in november, ook in het zwembad van Dedemsvaart was het erg warm en klam. Het werd een wedstrijd waar van alles in zat. Bijzondere tijden, diskwalificaties en de sterke estafettes van Deltasteur ‘kleurden’ de wedstrijd. Met de zware afstanden in de tweede ronde leek dit in combinatie met de warmte geen fijne mix te worden. De zwemmers gingen er echter zeer goed mee om en snelle tijden kwamen er op de klokken.

In de afgelopen maanden werd door de oudere zwemmers van Deltasteur al erg hard gezwommen en deze lijn werd doorgetrokken in Dedemsvaart. Marleen Welten spande toch wel de kroon met drie grote persoonlijke records. De 400m wisselslag ging van 6.07.64 naar 5.39.57 en niet heel lang daarna ging er bijna een seconde van de 50m schoolslag af, 36.62 was haar eindtijd. Annet van Stratum dook ook tweemaal onder haar persoonlijke toptijden. Op de 100m vlinderslag komt het doorbreken van de grens 1.10 in beeld na haar 1.10.35 en op de 200m borstcrawl gingen er vijf seconden vanaf: 2.15.42. Maaike Doornwaard had de taak om op de 400m borstcrawl veel punten binnen te slepen. Dik zes seconden gingen er van haar PR af en ze ging onder de 5 minuten met haar 4.57.46. Bij de heren zorgden Gert van ’t Oever, Jari Hofsink en Gert Norg voor de punten. Met name Gert van ’t Oever excelleerde op de 400m wisselslag. Met ogenschijnlijk weinig moeite zwom hij naar 4.53.13. Vooral het onderwater zwemmen na keerpunten leverden hem deze toptijd op. De drie heren zwommen, aangevuld met Henri Kragt, de 4x100m wisselslag in het laatste programma van de wedstrijd. Vooraf leek het clubrecord haalbaar maar met de zware afstanden in de voorafgaande programma’s hadden de meeste heren al wel een jasje uitgedaan. Toch ging er ruim zestiende van het clubrecord af en de nieuwe toptijd staat op 4.04.93. Wellicht gaat het dit jaar nog harder want helemaal fris was men niet meer na een drie uurdurende wedstrijd. Ook de senioren-dames sloten hun wedstrijddag af met een estafette. Annet, Naomi, Maaike zwommen samen met Marit Boxum in dezelfde opstelling als twee weken geleden tijdens de NK. De dames kwamen dicht bij de tijd van twee geleden in de buurt en dat is een zeer knappe prestatie.

Net als de oudere zwemmers stonden er voor de Jeugd en Junioren ook enkele pittige programma op het programma. Op de 400m borstcrawl bij de jongens ging Raymond van Unen erg hard, bijna tien seconden gingen er van zijn PR af: 4.48.52. De wedstrijd werd ook geopend door Raymond als startzwemmer op de 4x100m borstcrawl. Samen met Mike Muller, Ruth Vahl en Kevin van Dijk ging hij naar een fraaie eindtijd. Maar, de beruchte één-minuutgrens kwam ook in beeld voor Raymond. Zijn pr stond op 1.02.24 maar de verwachting was dat een ’59er’ niet onrealistisch was. Het werd 1.00.00, scherper kan je de grens niet benaderen! Op de 400m borstcrawl bij de meisjes gingen er voor Hilde Hollander bijna 15 sec. van haar PR af: 5.28.13. Manon de Man zwom vijf seconden van haar 200m wisselslag PR af in 2.44.22. Op diezelfde afstand werd Milou ten Koppel helaas gediskwalificeerd vanwege een valse start. Bij de jongens junioren was er ook een diskwalificatie op de 200m rugcrawl voor Ruth Vahl. Helaas voor de eindscore kostte dit vele seconden. Belangrijke punten werden er door de jongsten nog binnengesleept door Kylian Heederik en Edwin Kanis. Vooral de tijden van Edwin vielen op met twee mooie PR’s. Bij de allerjongsten stak Thijs ten Koppel ver boven de rest uit met twee fraaie verbeteringen. Op de 50m schoolslag en 100m rugcrawl gingen er bijna vier seconden af van zijn toch al scherpe tijden.

In januari wordt de derde ronde gezwommen. De zwemploeg bereidt zich nu voor op de komende limietwedstrijden om limieten binnen te slepen voor de Regio Kampioenschappen en Landelijke Kampioenschappen in januari.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog