Wedstrijdverslag Heren 1 – EZC 1

Geschreven op 9 november 2015

Deltasteur deelt punten met EZC in wedstrijd met bijzonder scoreverloop

Afgelopen zaterdag werd door Deltasteur 1 de 4e competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld tegen EZC te Enschede. Vóór deze wedstrijd had EZC enkel verliespartijen gespeeld, dus het vertrouwen in een goede afloop leefde aan Kamper zijde. Uiteindelijk werd na een uiterst opmerkelijk scoreverloop afgesloten met een 14-14 uitslag, waarbij aan beide kanten enige teleurstelling heerste.

Onder leiding van gelegenheidscoach Anouk Spoolder (hoofdcoach Marcel van Tilburg ontbrak wegens ziekte) werd afgesproken om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Snel weg starten en gebruikmaken van de snelheid in de ploeg. Alle goede voornemens ten spijt, EZC was deze periode de ploeg dat op het wedstrijdformulier zou prijken. Na de eerste goal volgde al snel de 2e, 3e, 4e van Enschedese zijde. Daar tegenover wisten de Kampenaren geen vuist te maken. De ene na de andere aanval werd afgerond met een onzuiver schot, waar de Enschedeërs duidelijk effectiever bleken. Tot ongenoegen van de gehele ploeg wist doelman Michael Piest werkelijk iedere door de Twentenaren geschoten bal in zijn net terug te vinden. De stand na 1 periode: een ontluisterende 6-0.

De tweede periode werd ingegaan alsof de wedstrijd opnieuw werd begonnen. Niet meer kijken naar de stand, gewoon als een team spelen en er nog iets moois van maken. Aan het begin van de periode werd aan deze instelling nog geen gehoor gegeven. EZC wist ook de 7 en 8-0 aan te tekenen. Gezien de verwachtingen, maar ook het spelbeeld een uiterst bijzondere tussenstand. Vanaf dit moment kon Deltasteur eindelijk de knop omzetten. Allereerst was het Erik van Dijk, met een goede mid-voor actie, die het eerste doelpunt aan Kamper zijder maakte. Deze goal zou een bijzondere come-back inleiden waarbij Deltasteur tot het einde van de tweede periode tot 8-6 terug in de wedstrijd wist te komen. De overige 5 doelpunten, waarbij de één nog mooier dan de ander, werden geproduceerd door de onuitgesproken “Man of the Match” Dico Eenkhoorn (3x) en Thijs Fikkert (2x).

Ook in de derde periode wist Deltasteur zich verder terug in de wedstrijd te spelen. Snelle omschakelingen werden omgezet in doelpunten en dit leidde ertoe dat Kampenaren weer in een resultaat begonnen te geloven. EZC werd ook duidelijk dat de wedstrijd niet binnen was en werd steeds onnauwkeuriger in haar spel. Tijdens deze periode noteerde EZC 2 doelpunten en Deltasteur 4. De tussenstand van 10-10 had niemand na de eerste periode durven vermoeden.

Omdat de Enschedeërs er zichtbaar doorheen zaten werd er in de pauze voor de vierde periode afgesproken om de gaskraan volledig open te draaien. De daad werd bij het woord gevoegd en met een doelpunt van Thijs Fikkert kwam Deltasteur voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Doelpunten over en weer resulteerden tot een 12-14 voorsprong met nog 1:45 te spelen. Op dit moment ging Deltasteur meer op zeker spelen om de overwinning binnen te slepen. Dit voorzichtere spel leidde ertoe dat in verdedigend opzicht toch wat steken werden laten vallen. In extremis met nog 5 seconden te spelen konden de Enschedeërs toch nog de gelijkmaker maken. Eindstand 14-14.

Na afloop was, ondanks de tussenstand van 8-0 in de tweede periode, teleurstelling meester van de Kamper formatie. Er had duidelijk meer in gezeten en in de komende wedstrijden zal toch met een andere instelling moeten worden begonnen aan de wedstrijden. Verwachting is dat tijdens de wedstrijd van komende zaterdag, met Neptunia uit Sneek, een sterkere tegenstander zal aantreden. Deze wedstrijd begint om 18:10 in De Steur. De verwachting is een spannende pot met mogelijkheden. U bent allen uitgenodigd om een mooie partij waterpolo te aanschouwen en Deltasteur naar een resultaat te juichen!

 

Periodestanden: 6-0; 2-6; 2-4; 4-4

Doelpunten: Dico Eenkhoorn (4x), Thijs Fikkert (3x), Erwin Rotman & Chris Bos (2x), Erik van Dijk, Wijnand Feuerstein & Dennis Bos (allen 1x)

Manmeer: 1 uit 4

Manminder: 2 uit 3

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog