Vijf nieuwe NJJK limieten voor zwemmen Deltasteur

Geschreven op 8 november 2015

6bc300405ec95f316e159f218815993e71a8657c

Na de succesvolle Clubmeet wedstrijd van de jongste selectiezwemmers van Deltasteur op zaterdag was het een dag later de beurt aan de oudere zwemmers om in Zwolle heel hard te zwemmen. De limietwedstrijd begon met een van de zwaarste zwemafstanden, de 400m wisselslag. Manon de Man en Kylian Heederik zwommen deze voor de eerste keer. Ze deden het voortreffelijk en voor Kylian Heederik betekende zijn eindtijd (5.41.44) zelfs een startbewijs voor de NK voor Junioren & Jeugd (NJJK). Deze startbewijzen werden ook verdiend door Milou ten Koppel (pr van 11 seconden, 5.47.00) en door Marit Boxum (pr van 7 seconden, 5.20.89 dit is tevens een nieuw ClubRecord op deze afstand). Na de 400m wisselslag stond Kylian ook nog eens op het startblok voor de 200m wisselslag. Met 2.43.47 ging hij niet alleen veel harder dan ooit, maar ook op deze afstand sleepte hij de NJJK limiet binnen. Het laatste bewijs werd door Milou binnengehaald. 2.22.99 op de 200m borstcrawl was bijna 5 sec. sneller dan haar vorige pr en ruim binnen de gestelde limiet.

Marleen Welten en Maaike Doornwaard verbeterden hun pr op de 100m borstcrawl. Hun tijden waren 1.05.72 & 1.01.53. Ester Schuurman zwom ruim 2 seconden van haar beste tijd af op de 100m schoolslag. Vooral haar onderwaterfases, waar veel op getraind wordt, waren van een hoog niveau. Diezelfde onderwaterfases hielp Marleen Welten naar en dik pr op de 200m schoolslag (2.51.77). Er gingen ruim 6 seconden van haar oude record af en dat mag bijzonder worden genoemd voor een senior zwemster.

Sanne van Dijk, Tara Schuurman en Sanne de Wilde zwommen op hun afstanden allemaal persoonlijke records. De jongste junioren blijven zich keer op keer verbeteren.

Volgende week staat de tweede ronde in de Landelijke & Districtcompetitie op het programma.

 

Zie voor alle uitslagen: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog