Wedstrijdverslag heren 1 – Aqua’68

Geschreven op 18 oktober 2015

Deltasteur pakt de eerste overwinning in de bondsklasse

Zaterdag 17 oktober waren de heren van Aqua’68 uit Assen de tegenstander van Deltasteur. Het enige wat van de ploeg bekend was is dat het net als Deltasteur het afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de derde landelijke bondsklasse. Hierdoor was het vooraf bekend dat er mogelijkheden waren om een overwinning te behalen.

In de eerste periode werd er goed begonnen door Deltasteur. Door een sterke midvoor actie van Erwin Rotman en een schot van Dico Eenkhoorn kwamen de heren van Deltasteur al snel op een 2-0 voorsprong. Echter vanaf dat moment werden er erg veel kansen gemist. Dennis Bos wist vlak voor het einde van de eerste periode de score nog uit te breiden maar dit werd snel gevolgt door het eerste tegendoelpunt.

De slechtste periode van Deltasteur was overduidelijk de tweede periode. De ploeg uit Kampen was overduidelijk de betere ploeg maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Alle schoten ging naast, over of werden tegengehouden door de verdediging van Aqua’68. Alleen Dennis Bos lukte het in deze periode om een doelpunt te maken en daardoor de stand op 4-1 te brengen halverwege de wedstrijd.

Na de korte onderbreking begon Deltasteur goed aan de derde periode. Als eerst was het Thijs Fikkert die een doelpunt wist te maken door een geplaatst afstandschot. Vervolgens wist Jeffrey Metselaar hetzelfde te doen en de stand op 6-1 te brengen. Na een tweede tegendoelpunt wisten Chris Bos en Thijs Fikkert in de restant van de periode nog een contra doelpunt te maken waardoor de wedstrijd al beslist was.

De heren van Deltasteur bleken nog voldoende energie over te hebben om in de laatste periode nog vol gas te geven om de score nog verder uit te breiden. Als eerst was het Erik van Dijk die twee keer wist te scoren. Dit werd opgevolgt door Chris Bos, Dennis Bos, Jeffrey Metselaar en Peter van Gelder waardoor de score verder vergroot werd tot 15-2.

Al met al een overtuigende overwinning van de heren van Deltasteur. Het grote doelpunten verschil werd pas behaald aan het eind van de wedstrijd maar dit had al eerder kunnen gebeuren als de vele kansen in het begin van de wedstrijd ook benut werden. De volgende wedstrijd staat gepland op 31 oktober tegen de Walvisch in het Kamper zwembad.

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk, Dennis Bos(beiden 2x) Thijs Fikkert, Chris Bos en Jeffrey Metselaar(allen 2x) Erwin Rotman, Dico Eenkhoorn en Peter van Gelder (allen 1x)

Manmeer: 2 uit 3
Manminder: 0 uit 7
Strafworpen: 1 uit 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog