Wedstrijdverslag O.15 – De Houtrib

Geschreven op 5 oktober 2015

Wedstrijdverslag Deltasteur onder 15- de Houtrib.

Met een vrijwel compleet team vertrokken de jongens en meisjes (tussen de 10 en 14 jaar oud) richting Lelystad om daar te spelen tegen de Houtrib, waarin enkele spelers zitten die de broertjes Thomas en Hugo nog wel kennen van vorig seizoen.

In de eerste periode golfde het spel over en weer, maar het was Thomas die de openings score voor zijn rekening nam door een mooie boogbal in de verre hoek. Helaas was Thomas ook de eerste die eruit werd gestuurd wegens een persoonlijke fout, die  vervolgens ook nog een tegentreffer opleverde.

In periode 2 kon Thijmen scoren na een mooi uitgespeelde 2 tegen 1 spelsituatie. Het gehele team was deze periode scherp en speelde netjes. Romy was belangrijk door steeds de bal keurig te halen en daarna door te passen, Ilse en Mart lieten zich niet van de wijs brengen door de toch wat oudere tegenstanders en keeper Rik gaf strakke passes. Hugo bracht de stand op 1-3 na keurig doorkomen vanaf de middellijn. Na nog 2 doelpunten van de broertjes kon Mart ook een doelpunt maken door goed te reageren op een afgeketst schot en de bal over de doellijn te prikken.

Met een riante 1-6 voorsprong begon o15 aan de 3e periode , maar nadat nu ook voor de 3e keer de swim off werd verloren leken de spelers toch wat van hun scherpte te zijn verloren. Keeper Rik kan natuurlijk ook niet altijd raak grijpen en al snel stond het 3-6. Het tempo werd weer wat opgevoerd en door 2 doelpunten liep de voorsprong weer op naar 3-8. Keeper Rik bracht na een prachtige redding de bal in het spel waarna de bal vlot richting de midvoor Thijmen ging. Helaas werd zijn schot geblokt door de midachter en even later werd een nieuw schot van Thomas door de keeper ook tegengehouden. De keeper wist niet goed wat te doen met de bal en gaf Thomas zo alsnog de gelegenheid te scoren. Mark raakte daarna de paal en Rik kreeg een boogbal over zich heen, 4-9. Daarna werd er goed gecombineerd door Thijmen, Romy en Hugo die vervolgens goed wist af te ronden en de stand na de 3e periode op 4-10 bracht.

In de 4e periode werd niet meer gescoord, maar er gebeurde wel van alles. Mark raakte de lat, een man meer situatie werd niet goed uitgespeeld, een goal van Tycho werd afgekeurd omdat Hugo in de 2 meter lag en ook het rake schot van Thijmen buiten de 5 meter telde niet mee omdat de bal niet ineens in de goal werd geschoten. Op eigen helft werd er gelukkig succesvol verdedigd door onder andere Jessica (die wel speelde, ondanks haar kiespijn) en door Ilse en ook Rik wist met een keurige redding de bal uit de goal te houden.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog