Wedstrijdverslag heren 1 – TriVia 1

Geschreven op 4 oktober 2015

Deltasteur begint met nederlaag in derde bondsklasse.

Afgelopen zaterdag is voor het eerste herenteam van Deltasteur de nieuwe competitie begonnen. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen is Deltasteur voor het eerst sinds 2006-2007 weer actief op nationaal bondsniveau. In de eerste wedstrijd kon Deltasteur de punten helaas niet in eigen huis houden. Trivia uit Groningen bleek met 6-7 te sterk voor de waterpoloërs uit Kampen.

Het aankomende seizoen zal voor de Kamper formatie vooral een zoektocht worden naar de mogelijkheden binnen de derde bondsklasse van het waterpolo. Van de tien tegenstanders in de competitie zijn slechts twee ploegen bekend vanuit oefenwedstrijden in het verleden. Hierdoor is het voor Deltasteur moeilijk in te schatten wat de mogelijkheden zijn. De doelstelling is om degradatie te ontlopen en vervolgens zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen.

In de eerste periode kwam Trivia halverwege op een 0-1 voorsprong. In de daaropvolgende aanval was het Dico Eenkhoorn die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Hij verschalkte de keeper met een schitterend schot van grote afstand. Nadat de bezoekers wederom op voorsprong waren gekomen, kreeg Deltasteur een strafworp, deze werd toegekend na een zware overtreding op Erwin Rotman. Erik van Dijk wist deze buitenkans te verzilveren. Trivia was echter niet onder de indruk van de veerkracht aan Kamper zijde. Kort na de strafworp wisten ze wederom keeper Michael Piest te verschalken. Na één periode was de stand daarmee bepaald op 2-3.

In de tweede en derde periode bleef het verschil tussen beide ploegen in evenwicht. In twee periodes die aan beide kanten gekenmerkt werden door slordige passes en mislukte aanvallen, was het Erik van Dijk die al snel in de tweede periode zijn tweede treffer van de wedstrijd scoorde. Hierna zou Trivia echter twee maal het net weten te vinden, waarvan één maal via een manmeersituatie. Dico Eenkhoorn bracht in de slotminuut van de derde periode het verschil weer terug tot één doelpunt.

In de vierde periode ging Deltasteur op zoek naar de gelijkmakende treffer. Het was echter Trivia die gebruik wist te maken van een uitsluiting aan Kamper zijde. Erik van Dijk gaf niet veel later toch nog weer een sprankje hoop aan Deltasteur. Met zijn derde treffer bracht hij de Kamper mannen wederom op de rand van een gelijkspel. 40 seconden voor tijd werd alle hoop op een punt echter definitief teniet gedaan. Trivia wist wederom te scoren en bracht het verschil opnieuw op twee doelpunten. De treffer van Dennis Bos in de daar op volgende aanval was daarmee enkel nog voor de statistieken. Eindstand: 6-7.

Ondanks het verlies en het idee dat er meer mogelijk was geweest, kan Deltasteur terugkijken op een aardige eerste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd heeft laten zien dat Deltasteur zich kan meten met een ploeg die vorig jaar in de bovenste helft van de competitie heeft weten mee te draaien. Het zal belangrijk zijn dit goede gevoel vast te houden, aangezien in de volgende wedstrijd Aqua’68 wacht, samen met Deltasteur de twee promovendus van de competitie.

Periodestanden: 2-3; 1-1; 1-1; 2-2

Doelpunten: Erik van Dijk (3x), Dico Eenhoorn (2x) en Dennis Bos

 

Manmeer: 0 uit 6

Strafworpen: 1 uit 1

 

Manminder: 3 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog