Uitstekende prestaties competitieploegen Deltasteur

Geschreven op 4 oktober 2015

Afgelopen weekend stond in het teken van de start van de Nationale Zwemcompetitie welke georganiseerd wordt door de KNZB. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie zodat zijn zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte.

Deltasteur doet mee aan twee competities, de landelijke A (het op een na hoogste niveau in Nederland) competitie, deze bestaat uit vier wedstrijddagen. En de Regionale competitie, deze bestaat uit vijf wedstrijddagen. Op moment van schrijven staat het eerste team van Deltasteur in de A-Klasse heel stabiel in de middenmoot, een uitstekend begin. Het tweede team draait mee in de bovenste regionen en zal, zoals het nu lijkt, dit jaar mee gaan strijden om promotie en zo terug te keren in de 2e Districts Klasse.

IMG_0915-475x356

De landelijke A-competitie ging van start in de Beemd in Lochem. De ploeg van Deltasteur presteerde over de gehele breedte erg sterk. Veel persoonlijke records sneuvelden en het niveau qua tijden was erg hoog. Bij de Junioren werd er veel punten binnengesleept door Milou ten Koppel, Manon de Man, Kylian Heederik en Rinze Kroeze op de 200m rugcrawl. Alle zwemmers zwommen dikke PR’s. Milou en Manon zwommen samen met Ester Schuurman en Tessa Maat ook een dijk van een estafette. Het viertal zwom 5 seconden onder hun inschrijftijd. Bij de jongens junioren zwom Kevin van Dijk een erg sterke wedstrijd. Zijn 2.49.70 was een verbetering van 4 seconden van zijn PR en zijn 1.09.16 was voor het eerst een tijd onder de grens van de 1.10. De oudste dames Annet van Stratum (pr 100m wisselslag), Naomi Hofsink, Sigrit Aarten (pr 50m rugcrawl) en Marleen Welten (pr 100m wisselslag en 100m schoolslag) deden niet onder voor de jongste jeugd. Nieuwkomer bij Deltasteur Marit Boxum zwom een fraai pr op de 200m schoolslag (2.55.26) en 2x een sterke 100m rc. Bij de heren zwommen Gert van ‘t Oever, Henri Kragt, Gert Norg en Jari Hofsink een fraaie op de 4 x 100m borstcrawl. Op de individuele afstanden vielen er zo vroeg in het begin van het seizoen al mooie tijden te noteren. Gert Norg (1.08.45 100m schoolslag), Gert van ‘t Oever (1.02.77 100m wisselslag) en Jari Hofsink (1.02.76 op de 100m wisselslag, 4.24.44 op de 400m borstcrawl en 53.90 als slotzwemmer op de 100m borstcrawl).

Het tweede team van Deltasteur ging met 30 zwemmers richting het zwembad Tijnenraan in Raalte voor de Regionale competitie. Tijdens deze wedstrijd waren er 2 eerste en 1 derde plaats weggelegd voor de estafetteteams. Het jongensteam bestaande uit Sam Vergunst, Ruben Hoeve, Kristian Kiers en Nick Holtrust wist maar liefst 5 seconden van hun inschrijftijd op 4 x 50 meter wisselslag af te zwemmen (4.26.35) . Ook individueel ging men goed van start, van de 59 races eindigden 30 in een persoonlijk record. Uitschieters waren Hidde Vegter en Sanne Van Dijk. Hidde zwom bijna 4 seconden van zijn beste tijd af op de 50 meter schoolslag, van 55.31 ging hij naar een 51.33. En Sanne deed dit op de 100 meter wisselslag, van 1.35.42 naar 1.29.51, een hele mooie pr van bijna 6 seconden . In totaal werden er 13 eerste plaatsen, 15 tweede plaatsen en 6 derde plaatsen behaald, een heel goed begin voor dit team.

Op 14 november zullen beiden teams weer in actie komen bij de volgende rondes van de competitie.

 

Kijk voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog