Nieuwe sponsor en contract verlenging hoofdtrainer

Geschreven op 3 oktober 2015
Bierpullen sieren zwembroeken van waterpolo heren

KAMPEN - Felroze zwembroeken met twee grote bierpullen en het logo van 
de nieuwe hoofdsponsor café 't Ponton; het eerste herenteam van 
waterpolo vereniging Deltasteur valt op.

Afgelopen donderdag werden, onder het genot van een biertje, de nieuwe 
zwembroeken, tassen en caps getoond. Bij de sponsor aan de bar 
natuurlijk. Door de heren en andere aanwezigen werd enthousiast 
gereageerd. "We kwamen hier al veel, maar nu gaan we elkaar nog meer 
versterken", zegt een van de spelers.

Het gaat de heren van het eerste voor de boeg. Onder leiding van coach 
Marcel van Tilburg, promoveerden zij dit jaar naar de 3e landelijke 
bondsklasse. Niet gek dus dat Van Tilburg donderdag tekende voor zijn 
vierde jaar bij Deltasteur.

Wie de nieuwe kleding en de heren in actie wil zien, is zaterdag 31 
oktober om 1900u welkom in zwembad De Steur.

SONY DSC

(verslag Joop van Dijk)

Deltasteur waterpolo start nieuw seizoen.

Deltasteur waterpolo begint aan een nieuw seizoen. Het Deltasteur team werd afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet op Cafe ’t Ponton. Dit, op het mooiste plekje van Kampen gelegen horecabedrijf zal de komende jaren als sponsor van Deltasteur gaan optreden. Met een prachtig nieuw ontworpen outfit: zwembroeken, caps en tassen zal de waterpolo selectie tip-top aantreden tijdens de wedstrijden in de 3e klasse.

Eigenaren Jimmy Croymans en Marjan van Dijk presenteerden de nieuwe outfit. Sponsoren van het waterpoloteam is volgens Croymans logisch. Deze mannen zijn gek op water, en lusten na de wedstrijd graag een biertje. Waar kan dat beter dan op het terras op het water…
Het Deltasteur waterpoloteam behaalde afgelopen seizoen het kampioenschap in de 1e klasse regio Oost. Hiermee werd promotie afgedwongen naar de landelijke 3e klasse KNZB.

Deltasteur heeft de laatste jaren goede stappen gezet, de promotie van afgelopen seizoen betekende de 2e promotie in drie seizoenen. De goede reeks werd ingezet o.l.v. trainer coach Marcel van Tilburg uit Zwolle. Het bestuur van de waterpolo afdeling zag in de goede resultaten de aanleiding om de samenwerking met van Tilburg te continueren. Daarom werd besloten tot verlenging van het contract met 1 jaar. Dit betekent dan de waterpoloselectie en de trainer voor het 4e jaar op rij samen aan het seizoen beginnen. “De kans op verzadiging aan beide kanten bestaat altijd, aan beide kanten” , erkent waterpolo voorzitter Martijn Karel.  Een langjarige samenwerking brengt dat altijd met zich mee. Maar wij hebben de indruk dat de chemie tussen coach en team nog steeds prima is. “We beginnen lekker fris aan een nieuw seizoen” aldus van Tilburg. Nieuwe onbekende tegenstanders, de wedstrijden hebben langere speeltijd (van 4×6 min. in het district naar 4×7 min. in de bond) zorgen ervoor dat we er allemaal zin in hebben.

“We gaan zien wat dat nieuwe seizoen, op een hoger niveau ons brengt” aldus van Tilburg, “we gaan in elk geval voor handhaving, wanneer we daarbij ook nog het linker rijtje halen, dan doen we het prima.” Een opsteker was alvast het vertoonde spel tijdens de eerste ronde om de Man Meer cup. Een competitie waar Deltasteur zich dit jaar voor mocht inschrijven. Tegen 2e klasser Swol 1894 werd na een verdienstelijk gespeelde wedstrijd met 10-7 verloren. Een nederlaag met perspectief, zoals dat heet. Met de handtekeningen van Deltasteur voorzitter Han de Rooij, waterpolo voorzitter Martijn Karel en die van trainer Marcel van Tilburg werd de verlening met 1 jaar bezegeld. Michael Piest werd tot speler van het seizoen uitgeroepen. Wellicht geen voor de hand liggende keuze, Piest is de doelman van Deltasteur, en de ploeg won vorig seizoen regelmatig met grote cijfers. Maar dan is het juist de kunst om als doelman scherp te zijn op die momenten dat de ploeg je nodig heeft, en in die cruciale duels was hij die betrouwbare sluitpost die het team door moeilijke momenten sleept. Een terechte titel dus.

 

 

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog