Wedstrijdverslag Heren 3

Geschreven op 28 september 2015

Heren 3 heeft eerste punten binnen.

Voor het eerst sinds lange tijd mocht het 3e weer eens afreizen naar Raalte om daar aan te treden tegen WZC/deIJssel 4. De laatste keer dat wij daar nog eens mochten spelen heette die vereniging nog WZC/Oostdobbers. Daar in het Sallandse doen de clubs nog al eens aan partnerruil, en hebben ze zomaar een nieuwe naam. Voor ons maakt het niks uit, want die tegenpartij heet voor ons gewoon Wijhe.

Uw stukkiesschrijver moest zaterdag jl. meedoen aan een verschrikkelijk belangrijke masters zwemwedstrijd in Kampen en was daarom niet in staat om mee te reizen naar Raalte. Gelukkig waren 11 van de 15 spelers wel beschikbaar waardoor er een voldoende gevuld wedstrijdformulier overbleef.

Aangezien er zonder mijn medewerking geen wedstrijdverslag gaat komen moet ik dus, afgaande op het wedstrijdformulier van Sportlinked er mijn eigen voorstelling bij maken.

 

De wedstrijd:

De eerste bal werd gehaald na een verrassend snelle sprint van Henk, die de bal terugspeelde op Jan Schrijver. Met een splijtende en loepzuivere pass werd Gerjan aangespeeld die doeltreffend uithaalde. En zo stond het 3e na 22 seconden reeds op voorsprong.

Gedragen door dit sterke begin gingen onze mannen opnieuw ten aanval. Bij een sprint over de hele konden twee tegenstanders Gerrie niet bijhouden, hingen aan zijn zwembroek , wat ons een dubbele man meer opleverde. Dit buitenkansje werd benut door Martijn Karel, die via de lat en het achterhoofd van de doelman het net vond.

En nog was het niet op, in deze eerste periode. Een schot van zeker 20 meter van Gerjan ging in de bovenhoek en Rein verbaasde vriend en vijand door na een lange sprint met een drukbal te scoren.

En zo stonden onze mannen na slechts een halve periode al met 4-0 voor. Het onvermijdelijke gas terugnemen resulteerde in een tegendoelpunt. Onze (1e) doelman Martin verkeek zich op een boogbal.

In de 2e periode bracht Martijn Karel met een ziedend achterwaarts schot de marge weer op 4 (5-1). Doelman Martin pareerde nog een gevaarlijk schot, maar omdat de gehele Deltasteur verdediging lag te slapen kon Wijhe de rebound alsnog doeltreffend afronden. Onze 2e doelman, Maarten, (op dat moment nog actief als veldspeler) wist zijn eerste Deltasteur treffer te maken. Mooi schot met dubbele tater.Martijn bracht de volgende treffer op het bord. Een zwak schotje waar de Wijhese goalie zich volkomen op verkeek.

De eerste Kamper U-20, een missertje van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter mevr. Karrenbeld, kwam op naam van Gerrie. Uitstekend verdedigen van Jan en Henk voorkwam een Wijhese treffer. Met de riante voorsprong van 2-7 halverwege was er daar de keeperswissel. Doelman Martin maakte plaats voor doelman Maarten. Het scheelt een letter, maar voor de rest is het een wereld van verschil.

Onze aanvoerder Johan bracht in de 3e periode onze mannen verder op voorsprong. Hij slalomde om twee verdedigers heen, kon afspelen op de geheel vrijliggende Gerrie, maar besloot zelf te schieten: 2-8

Een speler die liever anoniem wil blijven, volgens mij was het Steven, liep nog tegen een onhandige U20 aan. Hij was al zwemmend de jongedames van de volgende wedstrijd aan het bewonderen en zwom daarbij ongelukkig over een tegenstander heen. Het slotakkoord was voor Egbert. Op de midvoor beland, verlengde hij met zijn voet de iets te kort aangespeelde bal, die als een kanonschot binnensloeg.

En zo wonnen onze mannen de eerste wedstrijd van dit seizoen. Jammer genoeg was uw stukkiesschrijver er niet bij, maar in mijn fantasie was het een geweldige wedstrijd.

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog