Wedstrijdverslag Heren 3 – ZZZ 1

Geschreven op 16 september 2015

Mislukte seizoen ouverture Heren 3

Nog nooit hadden de mannen van het derde zich zo goed voorbereid op een nieuw seizoen als dit jaar. Vanaf het eerste trainingsmoment was de opkomst van heren 3 leden bij de trainingen overweldigend groot. Wellicht had dit te maken met het feit dat er dit jaar een heuse teamselectie voor heren 3 plaats moest vinden.  Na het afscheid van Patrick en Jeroen Rotman (geen familie!) kwamen er enkele posities vrij in ons team. En daar was natuurlijk direct veel belangstelling voor. Veel heren 2 spelers die al jaren azen op een plekje in het Deltasteur eliteteam, heren 3, deden dit jaar weer een poging.

Helaas vielen de gebroeders Wildeboer direct al af, te weinig kwaliteiten in de 5e periode, een belangrijk selectiecriterium bij ’t derde. Ook Berry deed weer een serieuze poging om tot het derde te worden toegelaten. Hij ging zelfs zwemmen in onze baan tijdens de trainingen, werd zelfs een enkele keer in de omgeving van de bar gesignaleerd: hoe duidelijk hij ook zijn ambities tentoonstelde, we moesten de oudste nog actieve Deltasteur poloeer toch nog teleurstellen, Berry zal nog minstens een seizoen bij het 2e verder moeten.

Wie kwamen er wel door de selectie, het was voor velen ook geen verrassing: Peter en Arjan. De laatste jaren hebben de twee mannen al goed hun best gedaan, ze kennen onze mentaliteit “gezelligheid gaat boven kwaliteit” en deze mannen beschikken over een belangrijke heren 3 eigenschap: kansen zo mooi mogelijk om zeep helpen.

Naast deze heren kent heren 3 nog twee versterkingen. De gebroeders Steven en Maarten te Velde gaan dit jaar deel uitmaken van ons keurkorps. In de afgelopen transferperiode kwamen deze twee talenten over van Zignea uit Emmeloord. Natuurlijk dachten ze bij het 2e dat deze jongens wel direct bij hun zouden worden ingedeeld,  maar daar werd direct op ingegrepen. Om bij Deltasteur te slagen, daar hoort minstens een seizoen heren 3 bij. Diverse heren 1 spelers kunnen hiervan getuigen. Zij begonnen hun succesvolle carriere bij het 3e en dat is maar goed ook. Bij welk ander team krijg je immers met de paplepel ingegoten dat waterpolo niet zomaar een spelletje is, maar een manier van leven, een way of life, zoals ze aan de andere kant van de grote plas zeggen.

Goed: met deze vernieuwde selectie begonnen we aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen ZZZ uit Dronten. De resultaten tegen dit team uit Dronten varieren nogal. Vorig seizoen was er een uitnederlaag van 15-2 en een thuisoverwinning van 4-2. Alle kans op een goed resultaat dus.

Alle nieuwelingen waren erbij en we hadden direct een vol wedstrijdformulier. Dat betekende dus dat er na elke periode zes nieuwelingen te water gingen. Ik zal u het gedoe over team A en B besparen, alhoewel het resultaat van het team stukkiesschrijver (totaal 2-3) natuurlijk veel gunstiger was dan het andere team (0-5). Als u een beetje opleiding heeft gevolgd is hiermee direct de uitslag verklapt.

De wedstrijd was van vertrouwd heren 3 niveau, zelf de kansen vakkundig verprutsen, en door middel van enkele verdedigende misverstandjes werden de doelpunten weer regelmatig op een presenteerblaadje aangeboden. Het was dat onze nieuw aangetrokken doelman Maarten zich op positieve wijze onderscheidde, en diverse doelpogingen onschadelijk maakte. Hiermee kreeg hij direct de titel “man of the match” Tijdens de vijfde periode wilden we ons rondje, dat bij deze titel hoort, graag in ontvangst nemen. Helaas waren Maarten en Steven al op weg naar Emmeloord. Deze mannen moeten toch echt snel mee gaan doen aan de 5e periode, anders doen we ze volgend jaar over naar het 2e.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog