Clubkampioenschappen Sprint 2015

Geschreven op 21 juni 2015

Op zaterdag 21 juni 2015 stond bij de zwemafdeling van Deltasteur, de alom bekende en gezellige clubkampioenschappen sprint op het programma. Alle zwemmers zwommen de 50 meter schoolslag, rugslag, vlinderslag en vrije slag. De 95 deelnemers van Deltasteur streden een sportieve en gemotiveerde strijd met elkaar. Er werd bijzonder goed gepresteerd en heel wat persoonlijke records werden aangescherpt, wat opmerkelijk is zo aan het einde van het seizoen.

Bijzonder snelle tijden werden er gezwommen bij de jongens 2001. Kevin van Dijk (31.81 op de rugcrawl en 34.77 op de schoolslag) en Mike Muller (29.38 op de vlinderslag) verbeterden zich met vele seconden. De 50m rugcrawl van Jari Hofsink (28.80) en de 50m vlinderslag van Annet van Stratum (31.18) betekenden twee nieuwe clubrecords op de 50m baan. In alle categorieën kwamen wel persoonlijke records op de klokken, vooral bij de jongste zwemmers gingen er soms vele seconden van de beste tijden af. Het beloofd veel goeds voor de toekomst van de zwemselectie van Deltasteur.

IMG_8736

De titel Clubkampioen 2015 ging bij de vrouwen naar Annet van Stratum, met een seconde verschil hield zij Naomi Hofsink achter zich. Een mooie derde plaats was er voor Maaike Doornwaard. Bij de mannen ging de titel Clubkampioen 2015 naar Jari Hofsink. Hij versloeg Gert van´t Oever en Henri Kragt, die op een respectievelijke tweede en derde plaats eindigden.

Na afloop werden in verschillende leeftijdsgroepen medailles uitgereikt, hier een opsomming van alle gouden medaille winnaars. Arjan Boogaard, Marlouke Frijstein, Laura van der Wal, Senna Geerdink, Bram Wammes, Yanieck Frijstein, Milou ten Koppel, Rinze Kroeze, Sabine van der Kolk, Jola Noya, Maaike Doornwaard, Annet van Stratum, Kevin van Dijk, Raymond van Unen, Jari Hofsink en Gert van ´t Oever.

clubkampioenschappen

Tijdens de clubkampioenschappen werd het startsein gegeven voor de vrijwilligerscampagne met o.a. een spetterende opening door de stadsomroeper van Kampen Bertus Krabbe. Deze campagne is opgezet om meer vrijwilligers te werven. Tot slot van rekening zijn de vrijwilligers de spil van de vereniging. Bij een grote vereniging als Deltasteur zijn veel helpende handen nodig om wedstrijden/trainingen te kunnen organiseren. Officials, jury, scheidsrechters, badopbouwers, catering, trainers en nog vele andere mensen zorgen ervoor dat veel zwemmers hun favoriete sport kunnen beoefenen. Samen zorgen zij ervoor dat er dingen bereikt worden die alle leden belangrijk vinden.

Deltasteur kan nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wilt u meer weten over de taken die onze vrijwilligers op zich nemen, kijk dan op https://deltasteur.nl/vrijwilligers/

vrijwilligers

Naast alle gezelligheid en uitstekende prestaties, werd er ook aandacht geschonken aan een drietal vrijwilligers die hun taak als vrijwilliger helaas gaan neerleggen. Joke Visscher, Kerstin Bosman en Jacquelien Gaasbeek werden bedankt voor hun jarenlange inzet. Ze stonden altijd voor de vereniging klaar met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en waren zeer begaan met de zwemmers. Ze kregen een mooie bos bloemen overhandigd met een presentje.

Voor alle uitslagen en ranglijsten kijk op:  https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog