Clinic door Ferry Weertman – Sportiefste zwemvereniging van Nederland

Geschreven op 9 juni 2015

Respect en sportiviteit zijn niet voor ieder lid van sportverenigingen even vanzelfsprekend, er zijn altijd mensen die de sfeer verpesten, rotzooi trappen en niet om kunnen gaan met een nederlaag. De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft dit type een naam gegeven: Binky. Juist deze anti-held moet er voor zorgen dat mensen zich binnen en buiten het zwembad netjes gedragen.

De KNZB introduceerde de Binky campagne, een campagne die samenwerken naar een veiligere sportklimaat ondersteunt. Zwemverenigingen werden aangespoord om mee te dingen naar de titel “Sportiefste zwemvereniging van Nederland”. Hiervoor moesten ze een leuke actie rondom Binky met sportiviteit en respect bedenken, en dit in beeld brengen met een foto of filmpje.

unnamed1-475x316

Alle inspanningen werden beloond want de titel “Sportiefste zwemvereniging van Nederland” ging naar zwemvereniging Deltasteur, en als klap op de vuurpijl wonnen zij hiermee een clinic met niemand minder dan Europees kampioen Ferry Weertman.

Deze vrijdag mocht de vereniging de prijs in ontvangst nemen. De clinic was een groot succes! Twee uur lang werd er onder begeleiding van Ferry getraind! De zwemmers kregen genoeg aanwijzingen om tijdens de komende trainingen toe te passen. Het was voor iedereen een zeer geslaagde middag en ze zijn weer een hele ervaring rijker.

Zie filmpje op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YNEzISI9CYM&app=desktop

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog