Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd O.13

Geschreven op 15 april 2015

Kampioenen!

DSC_1113

Het is gelukt, o13 is kampioen geworden door te winnen van de Woelwaters! Voor de wedstrijd was al wel duidelijk dat dit geen zware tegenstander is, maar na het verlies van de vorige wedstrijd tegen ZVV waren de zenuwen toch niet helemaal onder controle bij alle spelers. Echter, na de eerste periode stond er door goals van Mark, Thijmen, Mart en Jessica een comfortabele 1-6 voorsprong op het scorebord en kon er wat gas terug genomen worden. Nou moet je daar altijd mee oppassen en zo gebeurde het dat, hoewel er nog verrassend vanaf eigen helft gescoord werd door Thijmen, het na de tweede periode wel 4-7 stond. Deltasteur had eigenlijk een beetje te veel gas terug genomen…

Na een keeperswissel (Rik vs Thijmen) werd de voorsprong weer verder uitgebouwd en na de derde periode was de stand 5-12 door goals van Mark en Mart. Dat keepen echt een heel andere zaak is dan spelen in het veld wisten Mark en Thijmen uit eerdere wedstrijdjes al wel, maar door goed verdedigend werk door Jessica, Judith, Kim en Tim bleef de schade beperkt met maar 3 tegengoals in deze laatste twee periodes. In de laatste periode pakten Rik en ook Tim ook nog een goaltje mee en uiteindelijk was het Mark die de eindstand van 7-16 op het scorebord bracht.

Met een grote plons werd coach Jeffrey in het water gegooid om te vieren dat ze door deze overwinning Kampioen zijn geworden en vervolgens kregen de jongste pupillen van Deltasteur en mooie medaille als bekroning op dit seizoen. Terug in het zwembad in Kampen werden deze kanjers opgewacht door het Heren 1 team, die ze een prachtige Kampioenstaart aanboden waarvan heerlijk werd gesmuld. Bedankt Heren 1 en ook gefeliciteerd met jullie Kampioenschap namens o13!

eten kampioen-taart kampioenstaart o13

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog