Wedstrijdverslag Heren 1 – De Spreng

Geschreven op 12 april 2015

Deltasteur behaalt districtskampioenschap.

Nadat vorige week zaterdag het eerste herenteam van Deltasteur zich wist te verzekeren van promotie, is de ploeg er afgelopen zaterdag ook in geslaagd om het kampioenschap in de wacht te slepen. Doordat de enige overgebleven concurrent, DWK uit Barneveld, eerder op de dag punten had laten was een 11-7 overwinning op de Spreng uit Brummen genoeg om de titel veilig te stellen.

Tijdens de kampioenswedstrijd van jeugd onder de 15 werd door de spelers van het eerste team van Deltasteur ook met een schuin oog naar hun telefoons gekeken. In Aalten troffen Natare en DWK elkaar in de strijd voor de tweede plaats. Bij een overwinning voor Natare of bij een gelijkspel kon Deltasteur later op de middag het kampioenschap in de wacht slepen. Toen rond vijf uur bekend werd dat de wedstrijd in een 6-6 gelijkspel was geëindigd, wist Deltasteur heren 1 dat een overwinning genoeg zou zijn om de kampioensschaal een reis naar Kampen te laten maken.

Tegenstander in de kampioenswedstrijd was de Spreng uit Brummen. Ondanks dat de ploeg de achtste en laatste plaats bezet in de kampioenspoule, is de Spreng tot op heden de enige ploeg geweest die Deltasteur 1 wist te verslaan in de kampioenspoule.

Waar Deltasteur 1 dit seizoen vaak langzaam op gang komt in de wedstrijd, was het afgelopen zaterdag anders. De eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Erwin Rotman zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Deze goede start werd vervolg gegeven. Door doelpunten van Chris Bos en Erik van Dijk werd er binnen vier minuten een voorsprong van 3-0 genomen. Met controle over de wedstrijd en een ruime voorsprong leek er voor Deltasteur geen vuiltje aan de lucht. Doordat de Spreng in de laatste minuut van de periode nog wat terug wist te doen, werd de eerste periode afgesloten met een 3-1 voorsprong voor Deltasteur.

Het eerste doelpunt van de Spreng zorgde echter voor een kanteling in de wedstrijd. De spelers van de Kamper formatie kregen in de tweede periode veel uitsluiting toegewezen, waarvoor het overwicht in het veld langzaam in handen kwam van De Spreng. Nadat de ploeg uit Brummen eerste al de 3-2 op het scorebord had gezet, wisten ze vervolgens ook gebruik te maken van een manmeer en kwamen zo, in de slotminuut van de tweede periode, terug op gelijke hoogte.

Al snel in de derde periode wist de Spreng zelfs, via opnieuw een manmeer, een voorsprong te nemen. Hierna slaagden de heren van Deltasteur er echter in om orde op zaken te stellen, via Dennis Bos en Erik van Dijk werd de achterstand van één doelpunt weggepoetste en omgezet in een voorsprong van één treffer. Maar ook dit bleek geen blijvende voorsprong ter zijn. Wederom wist de Spreng de bal voorbij keeper Michael Piest te krijgen en zo een gelijke stand op het scorebord te zetten. Deze gelijkmaker bleek later wel de laatste keer te zijn dat de Spreng op gelijke hoogte kon komen met de Kamper formatie. In het vervolg van de periode wisten Dico Eenkhoorn (2x) en Erik van Dijk (strafworp) het net te vinden en zo sloot Deltasteur de derde periode af met een comfortabele voorsprong van drie treffers: 8-5.

In de vierde periode wist Erik van Dijk, door attent te reageren op een schot dat terugkwam van de lat, al snel het doel te vinden voor Deltasteur. Nadat Dennis Bos voor de 10-5 had getekend leek de wedstrijd en het kampioenschap definitief in de tas voor Deltasteur. De Spreng liet echter nog van zich horen in het vervolg van de periode. Via twee treffers werd het gat weer verkleind tot drie doelpunten. De overwinning van de Kamper ploeg kwam echter niet meer in gevaar, aangezien er nog maar een minuut te spelen was. Het slotstuk van de wedstrijd was van Sjoerd Eenkhoorn, via een strafworp bepaalde hij de eindstand op 11-7 en kon het kampioensfeest van de spelers en trainer Marcel van Tilburg losbarsten.

Met nog twee wedstrijden op de agenda en acht punten voorsprong is het voor de concurrentie onmogelijk geworden om Deltasteur nog te achterhalen. Met het binnenhalen van de titel wist het eerste herenteam van Deltasteur een succesvolle dag voor de waterpoloafdeling op een mooie manier af te sluiten. Na jeugd onder de 13 en jeugd onder de 15 kon namelijk voor de derde keer op één dag een kampioenschap gevierd worden.

Nu beide doelen voor dit seizoen gehaald zijn door Deltasteur tellen de laatste twee wedstrijden enkel nog voor de statistieken. Volgende week zullen de kersverse kampioenen uit Kampen afreizen naar Nunspeet voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen.

Periodestanden: 3-1; 0-2; 5-2; 3-2

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk (4x), Dennis Bos (2x), Dico Eenhoorn (2x), Chris Bos en Erwin Rotman

Manmeer: 1 uit 7

Manminder: 4 uit 8

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog