Deltasteur zwemmers halen het maximale uit starts op NK/Swimcup

Geschreven op 6 april 2015

Van 2-5 april werd er 4 dagen gestreden om tickets voor de WK door de topzwemmers van Nederland. De Swimcup in Eindhoven werd gecombineerd met de NK zwemmen voor Jeugd en ouder. Voor Deltasteur namen Gert van ’t Oever, Naomi Hofsink en Annet van Stratum deel aan dit toernooi. De drie zwemmers presteerden zeer goed op dit fantastische toernooi.

Op donderdag openden de dames het toernooi voor Deltasteur met de 50m borstcrawl. Naomi Hofsink die niet fit aan het toernooi begon zwom een keurige 28.88, een fractie boven haar pr. Annet van Stratum ging van 28.75 (oude pr) naar nieuwe toptijd van 27.65. Deze tijd betekende eveneens een clubrecord bij de dames. Gert van ’t Oever begon zijn toernooi met zijn belangrijkste afstand, de 100m borstcrawl. Zijn snelste tijd ooit, 55,75, moest er dit weekend aan gaan. De laatste weken in de trainingen voorafgaand aan deze wedstrijd waren de vooruitzichten al positief en Gert maakte de verwachtingen waar door 55.21 op de klokken te brengen. Meer dan een halve seconde pr stemde tot meer dan tevredenheid.

Op vrijdag startte Naomi op de 200m borstcrawl. Vanwege het niet fit zijn werd er besloten om een doel af te spreken wat vertrouwen moest geven voor de 100m borstcrawl van zaterdag. Er werd afgesproken om een ‘vlakke’ race te zwemmen m.b.t. tempo en tussentijden. Dat lukte en de eindtijd, 2.18.64 was ook nog een prima uitslag.

Zaterdag stond voor Naomi en Annet de 100m borstcrawl op het programma. Er werd een goede warming-up gedaan want de energie was er in de vroege morgen nog niet. Naomi beet het spits af. In een prima tempo zwom ze de eerste 50m door. Na het keerpunt behield ze dat tempo, dit was vooraf ook als doel gesteld. In de laatste meters kwam ze iets aan inhoud tekort door het niet fit zijn maar toch zwom ze ‘op’ haar pr. 1.02.09 was maar een tiende boven haar snelste tijd ooit. In de serie na Naomi startte Annet. Zij zwom de eerste 50 meter in 28.88 (ten tijde van haar pr was dit 28.46). In de tweede 50m had ze nu echter veel meer over dan tijdens haar pr-race. De klok werd weer ingedrukt op 1.00.81. Haar pr, een maand geleden gezwommen, van 1.01.46 ging er ruim aan. Ze verbeterde daarnaast haar eigen clubrecord bij de dames.

De laatste dag, zondag, sloot Gert het toernooi af met de 50m borstcrawl. Zijn pr stond op 25.21. In een rechte streep naar de overkant, misschien 2x ademhalen. In het midden van de baan bij de eerste keer ademhalen kwam er een flinke golf water bij Gert binnen. Niet bevordelijk voor een goede 2e deel van de race omdat hij meteen weer moest ademhalen. Dat hij toch zijn pr verbeterde was daarom des te knapper. 25.13 werd zij nieuwe toptijd.

 

We hebben een prachtig toernooi meegemaakt. De vele, internationale, toppers die aanwezig waren lieten een erg hoog niveau zien in de finales. Acht keer zijn we heen en weer gereden van onze slaapgelegenheid naar het zwembad maar het was het meer dan waard. Dank aan Manon (vriendin en toekomstige vrouw van Gert) voor de vele keren tafel dekken en opruimen! Op naar de OVK en NJJK!

 

100m bc Gert: https://www.youtube.com/watch?v=mWtZrmui2co

100m bc Naomi: https://www.youtube.com/watch?v=5tUDEHa5YBw

100m bc Annet: https://www.youtube.com/watch?v=At9iOAsAkm4

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog