Wedstrijdverslag Heren 1 – Nunspeet 1

Geschreven op 5 april 2015

De heren van Deltasteur konden dit weekend bij winst op Nunspeet promotie naar de derde landelijke bondklasse afdwingen. Dit zou een bijzondere prestatie zijn aangezien dit in de clubhistorie nog maar twee keer eerder is voor gekomen.
In Kampen kende Deltasteur in de eerste periode een valse start. Er werden aanvallend veel fouten gemaakt en verdedigend ontbrak er de nodige scherpte. Hierdoor konden de bezoekers op voorsprong komen. Vervolgens kreeg Deltasteur twee keer een uitsluiting te voorduren. Uit de tweede manmeer situatie voor Nunspeet wisten zij te scoren. Dit was direct het laatste wapenfeit in de een slordige eerste periode.
In de tweede periode kwam Deltasteur op stoom door twee doelpunten van Erwin Rotman. Dit leek de hele ploeg op scherp te zetten waardoor de achterstand van twee doelpunten omgebogen werd in een voorsprong van twee doelpunten door scores van Thijs Fikkert en Dico Eenkhoorn. Snel hierop volgend wist Nunspeet weer te scoren waardoor de marge weer op 1 doelpunt werd gebracht. Hierdoor was het halverwege de wedstrijd nog behoorlijk spannend voor het luid aanwezige thuispubliek.
In de derde periode werd de wedstrijd fysieker. Deltasteur liet zien dat zij in dit aspect van het spel ook goed mee kunnen. Via enkele snelle aanvallen wist Deltasteur de voorsprong op te bouwen. Achtereenvolgens waren het Dico Eenkhoorn, Erik van Dijk en wederom Dico Eenkhoorn die wisten te scoren. Door deze doelpunten kreeg Deltasteur de controle over de wedstrijd. Wel moest Deltasteur aan het eind van de periode nog een doelpunt incasseren door een dubbele uitsluiting aan de Kamper zijde.
Met een voorsprong van 3 doelpunten moest Deltasteur de promotie in de laatste periode veilig kunnen stellen. Het waren echter de heren van Nunspeet die uit een manmeer situatie wisten te scoren en de stand op 7-5 te brengen. Vervolgens was het Chris Bos die uit een snelle counter de marge weer op drie wist te brengen. Nadat Nunspeet ook nog een strafworp onbenut liet was het wederom Dico Eenkhoorn die de overwinning veiligstelde. In het restant van de wedstrijd speelde Deltasteur de wedstrijd gecontroleerd uit maar door wat concentratie verlies is de slot seconden wist Nunspeet nog eenmaal te scoren. Dit resulteerde in de eindstand van 9-6.
Door deze overwinning is Deltasteur al verzekerd van promotie naar de derde landelijke bondsklasse. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Deltasteur nog zes punten nodig om ook het districtkampioenschap binnen te halen. Dit kan ook echter eventueel aanstaande zaterdag al gebeuren als concurent DWK, eerder op die dag, punten laat liggen bij de nummer drie Natare.

Doelpunten makers: Dico Eenkhoorn (4x), Erwin Rotman (2x), Thijs Fikkert, Chris Bos en Erik van Dijk (allen 1x)

Periode standen: 0-2; 4-3; 7-4; 9-6
Manmeer: 1 uit 3
Manminder: 3 uit 7
Starfworpen tegen: 0 uit 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog