Promotie behaald door Deltasteur heren 1

Geschreven op 5 april 2015

Waterpolo Heren 1 gaat naar derde klasse Bond!

Zaterdag 4 april 2015, ruim voor het einde van het seizoen, heeft het eerste heren waterpoloteam van Deltasteur een langgekoesterde wens vervuld zien worden door te winnen van geduchte tegenstander (en momenteel 4e in de ranglijst) Nunspeet, namelijk de promotie naar de derde klasse Bond!
Een fantastisch resultaat, helemaal als bedacht wordt dat het laatste seizoen dat er door polo-ers van Deltasteur op dat niveau werd gespeeld 1988-1989 is geweest, een resultaat dus om trots op te zijn!

Aanvoerder Erwin nam na toch wat verrassende en zelfs ietwat verontrustende 0-2 achterstand zijn team op sleeptouw en zette met twee mooie midvoor-acties de achterstand om in gelijkspel na periode 2.

In het vervolg van deze spannende match werd het publiek getrakteerd op een mengeling van geslaagde en minder succesvolle acties, zoals strakke ballen in de hoek, verrassende lobjes en losse flodders hoog over, waarbij pas in de vierde periode na een gemiste strafworp van Nunspeet de zege echt in zicht kwam.

Doelman Michael had door een paar mooie reddingen, zoals al vaker het geval was dit seizoen, weer een belangrijke rol in deze krachtmeting en met zijn inmiddels bijna traditionele doelpoging in de laatste seconden van de match sloten de heren de wedstrijd af met een eindstand van 9-6.

De felicitaties van de tegenstanders waren welgemeend en bij het daarop volgende fotomoment met champagne konden ‘onze jongens’ even echt genieten van deze bekroning van het seizoen. Het daarbij passende gouden randje volgt wellicht al 11 april, als de heren het opnemen tegen de Spreng en mogelijkerwijs zichzelf dan ook Kampioen mogen noemen!
Erwin, Chris, Dennis, Thijs, Dico, Jeffrey, Erik, Peter, Wijnand en Michael en natuurlijk trainer /coach Marcel, gefeliciteerd en op naar de volgende zege!
Martijn Karel.

champagne heren 1 promotie        heren 1 promotie

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog