44. Internationales Pfingstschwimmfest / ARNSBERG – 22 t/m 24 mei 2015

Geschreven op 31 maart 2015

Naamloos1

Beste zwemvrienden!

Ook dit jaar gaan we in het Pinksterweekeinde weer naar hét zwemtoernooi van het jaar: Arnsberg! Dit toernooi wordt gehouden op 22, 23 en 24 mei 2015 in het zwembad van Neheim (Arnsberg).

DE WEDSTRIJD
De wedstrijd vindt plaats in een verwarmd zwembad (26°C) van 50 meter lang en acht banen breed. Doe je mee? Dan adviseren we alle waterpoloërs, recreatieve zwemmers en selectiezwemmers om op zaterdag en zondag minimaal twee afstanden (exclusief estafettes) per dag te zwemmen. Daarnaast kunnen de liefhebbers aan het eind van de vrijdagmiddag/begin van de vrijdagavond al meedoen aan langere afstanden. Dit is niet verplicht, maar natuurlijk wel erg leuk.

De wedstrijd is steevast omgeven van een geweldige sfeer met heel veel toeschouwers. Gezien het internationale aspect van de wedstrijd is dit daarom een unieke mogelijkheid om eens tegen zwemmers uit vele andere landen te zwemmen! Door de vele starts (meer als 4.500!) kan er gezwommen worden op ieders niveau.

Naamloos2

 

VERBLIJF
We krijgen een plek toegewezen op het zwembadterrein waar jij je eigen tenten opzet. Voor de anti-kampeerders onder ons: na dit weekend ben je pro-kampeerder. Met uitzondering van twee jaar geleden, toen het toernooi al halverwege mei gehouden werd, is het weer de laatste vijf jaar steevast prima geweest (veel zon en temperaturen boven de 20/25°C) en doordat iedereen bij elkaar de tentjes opslaat is het al snel erg gezellig.

ETEN EN DRINKEN
Zonder krachtvoer geen snelle tijden. Net als voorgaande jaren worden de maaltijden in Arnsberg door ons verzorgd (broodmaaltijden ’s morgens en ’s middags). Zaterdag gaan we barbecueën. Dit is inclusief stokbrood en diverse sauzen. En zondag willen we reserveren bij een leuk restaurantje in het dorp. Mocht iemand dit niet lusten of niet mee willen eten, dan is er op het zwembadterrein de mogelijkheid om patat, broodjes currywurst und BRATWURST etc. te kopen.

Tussen de middag is er bij de eettent van de club de mogelijkheid om een hamburger of broodje frikandel te kopen. Ook is er de mogelijkheid om drinken te kopen bij de club.

Wij rekenen voor de barbecue € 8,00 (inclusief stokbrood, kruidenboter en diverse sauzen). De broodmaaltijden kosten voor het hele weekeinde € 8,00 (inclusief koffie, thee, melk, broodbeleg, ranja, yoghi etc.). De broodjes hamburger/frikadel en drinken kosten € 1,00 per consumptie. Een blik bier kost € 1,25 en is enkel te verkrijgen en consumeren na afloop van het zwemprogramma.

 

KOSTEN

Wat? Hoeveel?
Wedstrijd € 5,00 per slag
Verblijf € 3,00 per nacht
Broodmaaltijden ochtenden en middagen € 8,00
Avondmaaltijd 1 (BBQ) € 8,00
Avondmaaltijd 2 (restaurant) Eigen rekening

De broodjes frikadel/hamburger en het drinken kan tijdens het weekend afgestreept worden op een lijstje. Na het weekend wordt dit verrekend.

NIET-ZWEMMERS
Ook voor alle ouders, broertjes en zusjes is het een aanrader om mee te gaan. Tussen de slagen door is er altijd genoeg te doen en de organisatie organiseert veel activiteiten voor de jongeren. Daarnaast hebben we ook dit jaar weer ouders nodig als begeleiding, zodat we er met elkaar weer een sportief en gezellig weekend van kunnen maken! Ook als klokker of official kun je je aanmelden. Schroom niet om dit te doen!

VERZEKERING
Het wel of niet afsluiten van een reisverzekering is de verantwoordelijkheid van de deelnemers.

VERVOER
Het vervoer moet iedereen onderling regelen.

ORGANISATIE
De organisatie van dit toernooi ligt in handen van:
Diana Bouwmeester, Jolanda Holtrust, Edu Müller en Rita de Man
Algemeen mailadres     arnsberg.deltasteur@gmail.com
Hier kun je ook terecht met vragen en opmerkingen.

AANMELDEN
GEEF JE OP VÓÓR ZONDAG 19 APRIL. Aanmelden kan via het opgaveformulier. Vul het formulier volledig in en mail dit onder vermelding van je naam naar de organisatie. Uiterlijk 8 mei krijg je een bevestiging met de kosten, die vervolgens middels de gebruikelijke automatische incasso verrekend worden.

Arnsberg 2015 – Programma
Opgaveformuier Arnsberg 2015

Naamloos3

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog