Wedstrijdverslagen Heren 3

Geschreven op 30 maart 2015

Heren 3 komt stukje tekort.

Mijn trouwe volgelingen missen mij al een tijdje, sinds enkele weken geen stukjes meer van de belevenissen van ’t derde, hoe is dat nou mogelijk?

Het laatste verslag las u over de mooie overwinning op de mannen van Swol 6, en sindsdien hebben we alweer drie wedstrijden afgewerkt.

Drie wedstrijden tegen tegenstanders waar in de eerste competitiehelft telkens de volle winst werd gehaald, dus u zat daar maar thuis, te wachten op juichende commentaren over klinkende overwinningen van het derde.

Niets is echter minder waar. Heren drie heeft dramatische weken achter de rug.

De wedstrijd uit tegen Swol 5, dat was er eentje waar je bij voorbaat al kon denken: oppassen.

Het jonge Zwolse team ontwikkelt zich positief gedurende dit seizoen en boekt steeds betere uitslagen. En dat bleek al snel tijdens de wedstrijd. Voordat we echt begonnen waren stonden we al met 3-0 achter. Vaste strafworpnemer Jeroen werd tussendoor vervangen door Egbert, die geheel in de stijl van Jeroen miste. Jeroen scoorde vervolgens wel de  3-1 en bij 4-1 scoorde Jeroen, jawel, uit een strafworp. We kwamen terug in de wedstrijd en doelpunten van Jan(!), Rene en uw stukkiesschrijver zorgden voor een 5-5 tussenstand in de 3e periode. Een oude kwaal overviel het derde weer, onoplettendheid tijdens het counteren. Net op het moment dat je denkt dat je de wedstrijd naar je toetrekt, dan gebeurt het weer. En zo gingen we met 7-5 de laatste periode in.

In die laatste periode kwamen we in het stuk(je) niet meer voor. Drie Zwolse treffers met nog een slotaccoord van Martijn zorgde voor een verdiende, maar ook onnodige 10- 6 nederlaag.

Een week later gingen we op bezoek bij Nunspeet 4. Van deze hoogvliegers uit onze afdeling hadden we thuis verrassend gewonnen. Daarbij moet eerlijkheidshalve wel vermeld worden dat de Nunspeters destijds maar met zeven spelers naar Kampen kwamen.

Ditmaal had het afzegvirus toegeslagen bij het derde. De whatsapp ontplofte bijna in aanloop naar deze wedstrijd. Uiteindelijk waren er maar zes spelers beschikbaar en moesten we er zelfs nog eentje opscharrelen. Met zeven spelers kwamen we op alle fronten tekort tegen Nunspeet, dat op hun beurt ditmaal wel op volle sterkte aantrad.  We kwamen in het stuk niet voor.

Na drie periodes een beschamende 11-0 op het scorebord.  En dat ondanks formidabel keeperswerk van Gerrie, die met enkele reflexen een nog veel ergere achterstand voorkwam.

En pas toen de Nunspeetse teller op 13 stond deden we iets terug.  Peter (2x) en Gerjan scoorden, nog een Nunspeets succesje erbij en het scorebord gaf uiteindelijk 14-3 aan. Snel vergeten dit potje.

En dan afgelopen zaterdag, de wedstrijd tegen Zignea 3.

De voorbereiding van de wedstrijd was leuk, de arbiter van dienst informeerde naar de aanwezigheid van Gerrie, die was bij hem al bekend: als p-tjes verzamelaar. Helaas moesten we mededelen dat Gerrie ditmaal was thuisgebleven.

Jammer is het vervolgens wel wanneer er vervolgens geheel onnodig een p-tje wordt verstrekt aan uw stukkiesschrijver, uiteraard, en zoals (bijna) altijd natuurlijk weer een onterechte bestraffing van een uitstekende verdedigende actie.

De wedstrijd: Die jongens uit Emmeloord kunnen er eigenlijk niet zoveel van, maar toch lieten we ons al snel verrassen. Oplettend verdedigen bleek aan onze mannen niet besteed deze middag. We gaven de doelpunten weer op presenteerblaadjes weg, om vervolgens aan de overkant slordig om te gaan met de aan ons aangeboden gelegenheden om te scoren. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk: Die jongens uit Emmeloord kunnen er niet zoveel van. Wij verloren met 7-3.

Doelpunten: Rene, Martijn en uw stukkiesschrijver.

Uw stukkiesschrijver zat na dit potje behoorlijk stuk. Het gaat in elk geval stukken minder de laatste weken van ’t derde, en de laatste wedstrijden zal het een stuk moeilijker worden om nog wat punten te gaan halen. Voor de 11e april zijn er nu alweer een stuk of wat afmeldingen, en dat terwijl we tegen het sterke team van Hattem spelen.

Aan de heren van ’t derde: kom trainen, stop er een stukje beleving in, dan gaat het wellicht in de toekomst een stukje beter en kan ik ook weer eens wat lollige stukjes schrijven.

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog