Wedstrijdverslag Heren 1 – Natare 1

Geschreven op 30 maart 2015

Deltasteur 1 – Natare 1

28 april stond de wedstrijd gepland tegen nummer 3 Natare. Waar in de voorcompetitie nog nipt werd verloren in Aalten werd in de tweede seizoenshelft 8-4 gewonnen. De heren van Deltasteur waren dus gewaarschuwd en geïnstrueerd door coach Marcel van Tilburg.

In de eerste periode was het eerste wapenfeit op naam van Dennis Bos. Natare wist niet veel later de aansluiting te vinden. Erwin Rotman wist namens de Kampenaren de score weer naar de kant van Deltasteur te trekken. Na 6 minuten netto speeltijd was de score 2-1. De tweede periode wist Natare allereerst de score gelijkt te trekken. Deltasteur had echter twee manmeer situaties nodig om de score naar 3-2 te brengen via Dico Eenkhoorn. Thijs Fikkert wist daarna nog de 4-2 te laten noteren. Aan het einde van de tweede periode wist Natare een manmeer niet om te zetten in de aansluiter.

Zoals coach Marcel van Tilburg al voorspeld had was de energieke start van Natare in het derde kwart goed terug te zien, de spelers uit Aalten begonnen vermoeid te raken. Dit was in het scoreverloop goed terug te zien: Dico Eenkhoorn wist eerst een strafworp te verzilveren. Na 1 tegengoal van Natare waren het achtereenvolgens Dico Eenkhoorn, Dennis Bos, Erik van Dijk en wederom Dennis Bos die de score na 9-3 wisten te halen. In de laatste 13 seconden van het derde part wist Natare een manmeer te benutten en daarmee de tussenstand van 9-4 op het scorebord te brengen. In de laatste periode was het allereerst Erik van Dijk die de 10-4 scoorde. Natare wist de marge iets te verkleinen door de 10-5 te maken. Uit een manmeer wist Dennis Bos het net te vinden en de 11-5 te noteren. In de laatste 3 minuten van de wedstrijd scoorde beide teams nog eenmaal waardoor Erik van Dijk de 99e goal van de nacompetitie op zijn naam kreeg.

Met deze 12-6 overwinning is het gat met nummer 3 Natare groter geworden. Directe concurrenten DWK 1 en Nunspeet 1 wisten beiden te winnen. DWK 1 staat momenteel op 3 punten minder dan Deltasteur maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Nunspeet heeft 8 punten minder dan Deltasteur. Bij winst op Nunspeet in de thuiswedstrijd van 4 april zorgt het puntenaantal voor promotie naar de derde bondsklasse.

Doelpuntenmakers: Dennis Bos (4x), Dico Eenkhoorn en Erik van Dijk (beide 3x), Erwin Rotman en Thijs Fikkert (beide 1x)

Manmeer: 3 uit 6

Manminder: 1 uit 4

Strafworp mee: 1 uit 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog